Virkelighedens natur

OBS! Mindre fotoudstilling

24. maj – 17. november 2024

Udstillingen vises i Salen og er åben i weekender og på hverdage, hvor Salen ikke er optaget.

Branddam. Depotlandskab. Kystsikring. Erstatningsnatur. Billedkunstner og arkitekt Christina Capetillo er optaget af det menneskeskabte landskab, som præger vores samtid. Oplev hendes pragmatiske og dog poetiske sort/hvide landskabsfotografier i udstillingen ’Virkelighedens natur’.

Luk øjnene og se et landskab for dig. Der er nok ret langt fra det ideallandskab, som vil dukke op i de flestes hoveder til den ’virkelige’ natur, man møder i Christina Capetillos fotos. De bryder med vores forestillinger om en uberørt natur, som snart heller ikke findes længere. I Danmark er der f.eks. kun 2,5 % vild natur tilbage – og menneskets indvirkning på naturen bliver mere og mere tydelig.

Fra Japan til Lolland

Udstillingen ’Virkelighedens natur’ rummer 25 af Christina Capetillos fotos fra mange dele af Danmark, men også fra Japan, Spanien og Tyskland. Det er billeder af menneskeskabte landskaber, som f.eks. en skovrejsning, hvor der plantes nye træer på et helt øde sted i Japan, eller et rangerterræn på Lolland, hvor enkelte små fyrretræer står som ensomme væsner. Det er et mennesketomt landskab, vi møder i udstillingens fotos – men samtidig er mennesket i den grad til stede, som den hånd, der har formet det.

Om Christina Capetillo

Christina Capetillo er en dansk fotobaseret billedkunstner og arkitekt, der er optaget af forholdet mellem arkitektur, landskab og fotografi. Capetillos arbejde er blevet vist på et stort antal danske og internationale gruppe- og soloudstillinger, senest i Møstings Hus og på Rudolph Tegners Museum. Hun har udgivet flere bøger med sine værker og er repræsenteret i private og offentlige samlinger. Capetillo modtog i 2015 Eckersberg Medaillen og Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat og har udført flere offentlige kommissioner for museer og kulturinstitutioner.

Foto: Christina Capetillo

Udstillingen er udviklet af Christina Capetillo i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

Udstillingen er støttet af Realdania.