Fridays
for Future

Foto: Anders Hellberg

Verden over klimastrejker de unge med Greta Thunberg i front. I Danmark er det foran Christiansborg for at råbe politikerne op. Se stemningsbilleder fra de unges oprør og bliv klogere på den fremadstormende bevægelse.

#Fridaysforfuture

Den rekordvarme sommer i 2018 var for den 15-årige svenske Greta Thunberg et sørgeligt tegn på den dystre fremtid, vi alle går i møde. Noget måtte gøres, og Greta besluttede sig for at strejke fra skolen i et forsøg på at råbe politikerne op. Det blev begyndelsen på Fridays for Future, hvor Greta opfordrer unge, verden over, til at strejke foran landenes parlamentsbygninger.

“Change is on the horizon, but to see that change we also have to change ourselves,” fortæller Greta i sit seneste interview til Rolling Stone. Siden sommeren 2018 har unge i over 300 byer kloden rundt skolestrejket for klimaet og gået med i bevægelsen #Fridaysforfuture. Og med den største ungedomsgeneration nogensinde (1.8 milliarder, en femtedel af klodens befolkning) kan unge bevægelsen skabe reelle forandringer.

Et opråb til Christiansborg

I Danmark følger vi også trop. Den 1. februar 2019 mødte over 2000 unge op til klimastrejke på Thorvaldsens Plads foran Christiansborg koordineret af Den Grønne Studenterbevægelse. DAC tog med til strejken, hoppede med på at gøre en forskel og klappede til frivillig-organisationen Ung Energis brandtale om at sige farvel til flyrejser, nejtak til kød og jatak til kål.

Læs mere om Ung Energi.

Fotos: Marie Joensen