Arkitekturens
dag

Tidspunkt

2. oktober 2023
Kl. 10–21

Gratis adgang

På Arkitekturens dag er der gratis adgang for alle i DAC.

Den første mandag i oktober er Arkitekturens dag. Det fejrer vi i DAC med gratis adgang, forlænget åbningstid og et væld af aktiviteter.

Arkitekturens dag bliver markeret i hele verden den første mandag i oktober. I DAC har en ellers kedelig mandag udviklet sig til en regulær festdag – med over 3.000 gæster i 2022.

I 2023 kan du komme til talk med Knud Romer, musik med Katinka eller teste din viden (og få ny viden) i en Arkitekturquiz med Adrian Hughes. To hold og publikum dyster i quizzen, hvor der bl.a. skal gættes hvilke bygninger Adrian mimer! Tag børnene med i Familieværkstedet eller kom med på en gratis aftentur i Inderhavnen.

Du kan også tage på omvisninger med enten DACs guider, tegnestuen WERK eller en arkitekt. I samarbejde med Arkitektforeningen har vi inviteret arkitekter med lang erfaring bag sig til at dele røverhistorier og deres personlige syn på arkitektur gennem korte omvisninger i So Danish udstillingen. På Trappegalleriet viser WERK’s kreative direktør, Thomas Kock, rundt i udstillingen Byfortællinger.

Program

Hele dagen: Gratis adgang
10.00: DAC åbner
11.00-13.00: Mød en arkitekt – personlige omvisninger med medlemmer af Arkitektforeningen
13.00-13.45: Omvisning i ’Copenhagen in Common’ v. DAC vært (på dansk)  
13.00-13.45: Omvisning i ‘Byfortællinger’ v. direktør Thomas Kock, WERK (dansk)
15.00-19.00: Familieværksted m. ansigtsmaling
15.30-16.15: Arkitekturquiz om København m. Adrian Hughes
16.30-18.00: Talk i Salen med Knud Romer + musik m. Katinka
17.00-18.00: Aftentur i Inderhavnen –  gratis, kræver tilmelding her
18.30-19.15: Omvisning i ’Copenhagen in Common’ v. DAC vært (på engelsk)
17.00-20.00: Dagens ret i DAC cafe
21.00: Tak for i aften

Fakta om Arkitekturens dag

Arkitekturens dag blev startet i 1988 af den internationale arkitektforening UIA. I Danmark er Arkitektforeningen tovholder på begivenheden. Dagen fejres med events og aktiviteter i hele landet, der viser arkitekturens betydning for samfundet og vores daglige liv.

Arkitekturens dag i DAC er i samarbejde med Arkitektforeningen og Arkitekturhovedstad 2023.

Aftentur i Inderhavnen

Tidspunkt: 17.00 – 18.00

Få en gratis smagsprøve på DACs populære turprogram. Tag med på en kort aftentur rundt om en lille del af Inderhavnen på Arkitekturens Dag. På Arkitekturens Dag kan du komme med ud på en forkortet udgave af vores populære guidede ture. DACs guide tager dig med på en times gåtur rundt om en del af Inderhavnen. Husk at booke din billet på forhånd.

Talk med Knud Romer og Katinka: Er der plads til alle i byen?

Tidspunkt: 16.30 – 18.00

København skal være for alle, siger vi. Men hvad betyder det egentlig? At alle, der vil, kan bo her – uanset om de kommer med tomme lommer eller en stor Soundboks? Og er der mon alligevel nogen, vi helst undgår i byen for alle? Katinka supplerer samtalen med egne sange, og sammen ser vi på de dilemmaer og konflikter, der opstår, når byen skal rumme mange forskellige mennesker på én gang.

Mød en arkitekt – omvisninger i DAC

Tidspunkt: 11.00 – 14.00

På Arkitekturens dag kan du komme på en gratis omvisning – enten med DACs guider eller med medlemmer af Arkitektforeningen. I samarbejde med Arkitektforeningen har vi inviteret arkitekter med lang erfaring bag sig til at dele røverhistorier og deres personlige syn på arkitektur.

Arkitekturquizzen med Adrian Hughes

Tidspunkt: 15.30 – 16.15

Adrian Hughes har i anledningen af Arkitekturens Dag omformet den populære Kunstquizzen fra DR til en Arkitekturquiz, hvor både eksperter på scenen og dig som publikum quizzer med.

Familieværksted: Skab plantetryk af byblomster og få malet tårne på kinden

Tidspunkt: 15.00 – 19.00

Kom ind i familieværkstedet i Educatorium, hvor DACs værter hjælper jer i gang med kreative aktiviteter, der kobler sig på vores aktuelle udstilling Copenhagen in Common.

 

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.