Arkitekturens
Dag

Tidspunkt

4. oktober 2021

Gratis adgang

På Arkitekturens Dag, den 4. oktober, er der gratis adgang for alle i DAC.

Mandag den 4. oktober er det Arkitekturens Dag. Årets tema er nye forbindelser til naturen – og natur er der ude i byen. Dansk Arkitektur Center sætter fokus på by og natur, når vi fejrer Arkitekturens Dag i weekenden op til og på selve dagen.

I udstillingen Bag Facaden kan du gå på opdagelse i, hvordan arkitekter gentænker naturen i byens rum, få tips til hvordan du selv giver naturen en hjælpende hånd, og tag med på skattejagt for skoleklasser. Alt sammen, når vi fejrer den verdensomspændte begivenhed Arkitekturens Dag.

Arkitekturen spiller en vigtig rolle, når byerne møder naturen. Mødet mellem arkitektur og natur kan nemlig være med til at gøre vores byer mere bæredygtige ved blandt andet at skabe bedre betingelser for en mere mangfoldig biodiversitet. Men natur i byen kan også skabe rammerne om et liv med sundhed og bevægelse og endda være afsæt for de mere stille og sansende naturoplevelser. Alt det har vi i Dansk Arkitektur Center gode eksempler på – lige ude for døren.

Gratis guidet tur

4. oktober, kl. 16.30

Tag med os ud på turen Dansk arkitektur i verdensklasse. På turen kommer vi rundt om de forskellige strømninger, der har været med til at definere de seneste 150 års arkitektur i Danmark. I anledning af Arkitekturens Dag er turen gratis, men vi anbefaler at du reserverer plads.

Arkitektur-skattejagt for skoleklasser

4. oktober

I anledning af Arkitekturens Dag kan du komme med din klasse på en hyggelig bynatur-skattejagt for at blive klogere på den magi, der opstår, når natur og arkitektur mødes. Se mere, og tilmeld din klasse her.

Tegn grønne byer med Kasper Købke

2. og 3. oktober, gratis for børn

Vi fejrer Arkitekturens Dag med en eksklusiv workshop med den prisbelønnede billedkunstner Kasper Købke. Kom med, og lær smarte tegnetricks, der gør dig til en super tegner. Gennem sjove tegneøvelser skal du tegne byrum med plads til natur: Hvordan kan vores arkitektur give plads til mere natur? Kan man plante en skov midt i byen? Eller have en grøn køkkenhave på taget? – Ingen ideer er for skøre!

Udstillingen Bag facaden

Sidste chance 3. oktober!

Mennesker og natur er tæt forbundne. Vi søger ud i naturen. Og vi efterspørger mere af den. Samtidig forbruger vi store mængder af naturens ressourcer, når vi bygger og sætter strøm til vores byer og bygninger. Det har fået danske arkitekter til at gentænke, hvordan vores byggeri påvirker naturen. Oplev hvordan i vores udstilling Bag Facaden til og med den 3. oktober.

Hjælp naturen

Få 9 gode tips til, hvordan du selv kan gøre en forskel og skabe bedre forhold for naturen og biodiversitet i byen.

Download natur-tips gratis her.

Få økokrigerens guide til København

Vi skal passe på naturen. Derfor kan og skal vi genanvende alt fra korkpropper til vinduespartier. Det mener økokrigerne hos Lendager Group, der er førende i Danmark, når det gælder arkitektonisk upcycling. Vil du høre mere om Anders Lendager, hans arkitektur og personlige historie, så lyt til Dansk Arkitektur Centers podcast Let’s Talk Architecture – enten her på siden, eller på din foretrukne podcastplatform.