Er det bæredygtigt?

Sted

Mødested: OBS! Skuespilhusets nordøstlige indgang
Byvandringen er på ca. 3,5 km og ender ved BLOX

Varighed

2,5 time

Målgruppe

Ungdomsuddannelser

Pris

975 DKK

Sprog

Forløbet tilbydes på både dansk og engelsk.

Undersøg og vurdér den nye, fascinerende arkitektur i inderhavnen med afsæt i spørgsmålet: Er det bæredygtigt?

Interesserer I jer for bæredygtighed, klima og innovativ tænkning? Og vil I vide mere om, hvordan man arbejder med langtidsholdbarhed, mangfoldighed og byens rum i moderne byplanlægning? Så tag med på en interessant byvandring, hvor vi undersøger og vurderer fem forskellige nyere byggerier og byrum langs Københavns havn.

Københavns inderhavn har gennemgået en stor transformation siden slutningen af forrige århundrede. Kulturinstitutioner, broer og nye beboelseskvarterer er skudt op, men er det fremtidssikret, mangfoldigt og bæredygtigt?

Vi gennemgår i fællesskab begrebet bæredygtighed og giver byggerierne kamp til stregen ved at diskutere den bæredygtige byudvikling og de visioner, der arbejdes med i København. 

Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem oplæg om en case og vurdering af casen i grupper. Den nye indsigt klæder jer på til kritisk stillingtagen til de byrum, I bevæger jer i, og inspirerer jer til at være med til at påvirke fremtidens byer i en positiv retning.

Under forløbet arbejder vi med

  • Bæredygtighedsbegrebet: Vi anvender bæredygtighedsbegrebet til at vurdere moderne byggerier og byrum.
  • Bæredygtighedstrekanten: Vi bruger trekantens tre dimensioner til at vurdere byggeriers kvalitet og fremtidssikring.
  • Sanselige oplevelser: Vi analyserer arkitektur gennem registreringer og oplevelser på en byvandring.
  • Kritisk refleksion: I udvikler sprog til at debattere og reflektere over bæredygtig byudvikling.
  • Arkitektur og byudvikling: Vi udforsker sammenhængen mellem byggeri, bæredygtighed og byens udvikling.

Materialer til før- og efterarbejde

Før byvandringen med DAC

I kan bruge vores materiale til forberedelse på temaet om bæredygtig byudvikling. Materialet indeholder en række artikler om bæredygtighedsbegrebet, Brundtlandrapporten samt udvalgte dele af Københavns Kommunes handlingsplan for verdensmålene.

Dyk ned i specifikke verdensmål, f.eks. nr. 6: Rent vand og sanitet, nr. 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund, nr. 13: Klimaindsats, nr. 14: Livet i vand og nr. 15: Livet på land for at forstå konkrete projekter, der kan bidrage til verdensmålene.

Brundtland rapporten
Hvad er bæredygtighed
Københavns Kommunes handlingsplan for FN’s verdensmål

Efter byvandringen med DAC

… kan I lave jeres egen bæredygtige byvandring i skolens lokalområde og overføre de værktøjer og den viden, I har tilegnet jer, til jeres eget hverdagsmiljø.

Er det bæredygtigt? kan indgå i et længerevarende projektforløb, f.eks. i samarbejde med andre fag som almen studieforberedelse, billedkunst, biologi, design og arkitektur, design, geovidenskab, historie, innovation, naturgeografi og samfundsfag.