Gåtur: Nordvest – Urban mangfoldighed

Gåtur

Privat gruppetur

Pris

2.200,- kr. for op til 10 personer.
4.400,- kr. for op til 20 personer.
(priserne er inkl. moms)

Varighed

2 timer

Bydelen Nordvest er på få år gået fra industrikvarter, til pulserende og levende bykvarter. Her bliver autoværkstedet transformeret til en populær bar og indflydelsesrige gallerier etablerer sig i området. Tag med på tur i en bydel i forandring!

Vi har set det ske før på Vesterbro og Nørrebro – bykvarterer, der har udviklet sig til at blive hippe og trendy hotspot. Det samme sker lige nu i Nordvest. Barer og bagerier indtager de gamle værksteder og tegnestuerne flytter ind i gamle industribygninger.

Vi starter ved Nørrebro station – og her kunne vi i virkeligheden blive stående. Området omkring Nørrebro Station er måske byens mest urbane hub. Her mærker vi viben, som vi kender den fra Berlin. Og den følger os på hele turen, der ender ved Grundtvigskirken.

Fra Nørrebro Station bevæger vi os forbi den koboltblå Imam Ali Moské, gennem fællesskabsdrevne kvarterer hvor lokale initiativer slår rod, og vi skal se smukke eksempler på velfærdsarkitekturens boligbyggerier.
I Nordvest finder vi et gyldent bibliotek, nye arkitekttegnede boligbyggerier, men også karréer fra 1950’erne. Hør om områdefornyelser, klimasikring og mangfoldighed. Turen slutter ved dansk arkitekturs mesterværk over dem alle: Grundtvigskirken.

Tag med, og oplev Københavns – måske sidste – autentiske arbejderkvarter i forandring.

Praktisk

  • Turens rute er på 5,5 km
  • Mødested: Frederikssundsvej 1 (ved 7-Eleven)
  • Turen ender ved Grundtvigskirken.
  • Turen begynder præcis, så kom gerne min. 10 minutter, før det aftalte tidspunkt.
  • DACs guider er fagligt funderede, kompetente og engagerede professionelle – typisk studerende inden for arkitektur, design og byudvikling, og som selv er en del af byens liv.
  • Hold øje med vejret, og medbring evt. paraply eller solhat. Vi gennemfører turen uanset vejret.

Foto: Nils Meilvang (fra Realdaniakampagnen, Underværker)