Praktisk
Information

For skoleklasser

Åbningstider

Man-Søn: 10-18
Torsdag: 10-21

Dansk Arkitektur Center inviterer alle børn og unge til tankevækkende oplevelser, der inspirerer til at se på byer og arkitektur med nye øjne. For at få mest muligt ud af besøget har vi samlet en række gode råd på denne side.

Ankomst

Når I ankommer til Dansk Arkitektur Center, skal I registrere jer i Welcome. Alle børn/elever skal bære synligt klistermærke, når de færdes i huset.

 

  • Tasker, drikke- og madvarer må ikke medbringes i huset, men skal efterlades i garderoben. Garderobeskabe kan frit benyttes og låses med en 4-cifret kode.
  • Eleverne skal altid være i følgeskab med en lærer/voksen, når de besøger Dansk Arkitektur Center.
  • Læs denne vejledning højt for eleverne, inden I begynder jeres besøg.

Book et besøg på egen hånd

Daginstitutioner, skoler og ungdomsuddannelser samt undervisere og lærere i følgeskab med elever kan gratis booke et besøg på egen hånd i Dansk Arkitektur Center.​

 

  • Book altid dit besøg på forhånd. Gæster uden aftale kan afvises ved ankomst.
  • Booking af besøg på egen hånd skal ske her.
  • Grupper og klasser, der besøger Dansk Arkitektur Center, bedes tage hensyn til undervisningsforløb og omvisninger i huset den pågældende dag.
  • Dansk Arkitektur Center kan under særlige omstændigheder afvise en booking af besøg på egen hånd.

Madpakker

DAC har ikke et rum eller andre steder, hvor man kan spise medbragt mad. Undtagelsen er skolegrupper, der har bestilt et undervisningsforløb i Educatorium, som kan spise madpakker der efter forudgående aftale.

Hvis klassen har medbragt mad, kan I spise på bænkene i området omkring BLOX og langs Frederiksholms Kanal.

Udstillinger

Vi elsker at have nysgerrige børn og elever på besøg. Men der skal være plads til alle – også husets øvrige gæster. Hjælp os derfor med at sikre, at jeres børn/elever viser hensyn til husets øvrige gæster.

Løb ikke og råb ikke, og bliv sammen som klasse/gruppe.

Du kan med fordel dele denne vejledning med børnene/eleverne forud for jeres besøg.

Educatorium

I Educatoriums eventyrlige arkitekturunivers åbnes arkitektens redskabskasse for alle børn og unge. Hvad sker der for eksempel, når arkitekturen er ‘ude af skala’. Sæt sanserne i spil, lad dig inspirere af arkitekttegninger og modeller, og prøv selv kræfter med at tegne, bygge og designe.

Educatorium er også DACs undervisningslokale og kan derfor være optaget af andre elever på dagen for jeres besøg.

Spørg os

Når I besøger DACs udstillinger på egen hånd, vil I møde nogle af vores dygtige DAC-værter. En DAC-vært kan svare på alle de praktiske spørgsmål, I måtte have, og udfolder gerne udstillingernes indhold og tematikker i øjenhøjde med børnene og eleverne. Så hvis I er nysgerrige på, hvorfor der er boliger på toppen af BLOX, eller har spørgsmål til en af udstillingerne, så tag en snak med en af vores udstillingsværter. De brænder for arkitektur og står klar til at dele deres viden med jer.

DAC Slide

Alle vores unge gæster elsker DAC Slide. Der er dog særlige sikkerhedsforanstaltninger, der skal følges, inden man prøver den. Lærere og elever/børn bedes orientere sig i disse, inden de tager turen de fire etager ned. Sikkerhedsforanstaltninger gennemgås på en skærm ved DAC Slide. Eleverne skal altid være i følgeskab med en lærer/voksen.

Vi bor i BLOX

BLOX er hele Danmarks verden for arkitektur, design og nye idéer. Bygningen er tegnet af den verdensberømte hollandske tegnestue OMA under ledelse af Partner/Director Ellen Van Loon.

DAC ligger i hjertet af BLOX, der også rummer kontorer, fitnesscenter, restauranter og 22 lejelejligheder på toppen. DAC har tre udstillingsrum, vores børneunivers Educatorium, konferencelokaler, kunstinstallationen DAC Slide, Design Shop og en spektakulær udsigt over byen fra caféen og dens store tagterrasser.

Vidste du, at der kører ca. 25.000 biler gennem BLOX hver dag? Bygningen er nemlig bygget rundt om en trafikeret vej. Faktisk ligger 5 etager af BLOX under vejen og 5 etager over. Eller at BLOX er bygget til at holde i 300 år?