Børn overtager DAC for en dag

Pressemeddelelse

København
15. november 2018

Kontakt

Pressefotos

Pressefotos må bruges frit i forbindelse med omtale af arrangementet med kreditering af Dansk Arkitektur Center Download pressefotos her.

I anledning af Børnenes Dag, den 20. november 2018, giver Dansk Arkitektur Center nøglerne til arkitekturcenteret til 6.V fra Den Classenske Legatskole. Børnene overtager alt fra ledelsesmødet til designshoppen og får på dagen lov til at bestemme over DAC. Hvad skal entreen fx koste ifølge børnene? På dagen kommer DACs gæster således til at møde Anton, Asta og alle deres klassekammerater, når de gæster DAC.

Den 20. november bliver ikke en normal skoledag for 6.V på Den Classenske Legatskole. Det bliver heller ikke en normal arbejdsdag i Dansk Arkitektur Center. Denne dag får børnene nemlig overrakt nøglerne til Dansk Arkitektur Center i BLOX og får lov til at styre kulturinstitutionen for en dag. DACs gæster kommer således til at møde børn rundt omkring i huset, når de overtager direktionsmødet, velkomstskranken, cafeen, udstillingen, kontoret og undervisningen af andre børn.

I DAC er vi optagede af, hvad børn mener om den arkitektur og de byer, vi lever i. Når vi underviser i arkitektur spørger vi; hvorfor indretter vi os, som vi gør, og hvordan kan vi sammen bidrage til, at vi med arkitektur gør verden til et bedre sted at være? På Børnenes Dag går vi linen ud og overdrager ’nøglerne’ til DAC til børnene. Vi spørger dem om, hvor meget skal entréen koste i DAC? Hvordan formidler vi bedst vores budskaber? Og hvordan fungerer vores udstillinger i børnehøjde? Vi glæder os til at inddrage børnenes stemme i, hvordan vi driver vores kulturinstitution,”siger Tanya Lindkvist, programchef i DAC.

DAC inviterer pressen indenfor

DAC byder pressen velkommen på dagen, og der vil være mulighed for både at dække dagen til print, online, radio og tv. Kom og mød børnene og se dem in action, når de overtager DAC for en dag. Se tidsplan og fotomuligheder nedenfor. Skriv eller ring til Rikke Brams, presseansvarlig i DAC, og lav en aftale på rbr@dac.dkeller tlf. 30473019.     

Om Børnenes Dag

Den 20. november er Børnekonventionens fødselsdag, og dagen markeres verden over med Børnenes Dag. Børnenes Dag er en mulighed for at give børn en stemme og blive klogere på, hvordan de ser verden. Børnenes Dag blev afholdt første gang den 20. november 2015 på årsdagen for FN’s Børnekonvention og er siden blevet en tradition. Dansk Arkitektur Center deltager for første gang i år.

Kids take over DAC 2018

Her er en oversigt over, hvad børnene kommer til at opleve på dagen – og hvad der vil være mulighed for at dække til tv, radio, print eller online:

Tidsplan

Kl. 10-10.30 
Ledelsesmøde: Børnene samles med DACs direktion. På agendaen er fx, at børnene skal tage stilling til, hvad entre på dagen (kl. 11-15) skal være? 

Kl. 10.30-11.30 + 12-15
Welcome:Børnene overtager Welcome og bestemmer, hvordan vi byder vores gæster velkommen i DAC 

Kl. 10.30-11.30 + 12-15
Design Shop: Børnene overtager designshoppen. De får magten over et podie, hvor de bestemmer, hvilke varer der skal fremhæves og hvordan vi taler med vores gæster.

Kl.10.30-11.30
Café: Børnene testsmager vores børneretter og kommer med input til, hvad vi skal servere til børn. 

Kl.12-15
Markedsføring:Børnene laver deres egen marketingkampagne for DAC.

Kl.13-14 
Undervisning:Børnene underviser en 2.klasse i et DAC undervisningsforløb, som de har brugt formiddagen på at tilpasse ud fra deres egne ideer.   

Kl. 14 
Anmelder udstillingen: Børnene anmelder en af DACs udstillinger på video.

Kl. 14.30-15 
Ledelsesmøde:Børnene og DACs direktion samles igen og samler op på dagen. Hvad vil børnene ændre i DAC?