Containerboliger til de unge og luksus i en gammel kulkran

På torsdag åbner anden udstilling i efterårets Dreyers Arkitektur Galleri – en udstillingsrække i Dansk Arkitektur Center, som giver gulvet til tre unge, innovative arkitektvirksomheder. Arcgency udstiller den næste måned med fokus på bæredygtighed og genanvendelse i nye formater.

”Ressourcebevidsthed er en kerneværdi. I en verden hvor ressourcerne er knappe, er det vores ansvar at skabe bedre byggeri uden at udnytte naturen. Derfor anvender vi nye byggemetoder og fokuserer på levetid og mulighed for genbrug. Vi tror på, at godt design og høj kvalitet lever længere og i sidste ende skaber mindre spild,” siger Simon Vinzent, partner i Arcgency.

Arcgency har siden 2013 skabt løsninger med fokus på byens foranderlighed. ’Permanent midlertidighed’ har været afsættet for flere af tegnestuens løsninger. Det har resulteret i kreative kontormiljøer, modulbyggeri og transformation af nedlagte funktioner i byen, som f.eks. Absalon kirke på Vesterbro, som i dag er et levende forsamlingshus til glæde for københavnerne, samt en gammel kulkran i Nordhavn, som er blevet til luksushotellet The Krane med kun ét værelse.

Transformationer og renoveringer af ældre bygninger er en disciplin, der har vundet fornyet interesse i arkitektfaget de senere år. Og netop bæredygtighed er dybt forankret i Arcgencys DNA.

Studenterboliger i containere og et rådgivningscenter for kræftramte og pårørende

På trods af Arcgencys beskedne levetid har tegnestuen allerede flere markante projekter i porteføljen. Arcgency har f.eks. tegnet en kræftrådgivning i Vejle og er netop nu i gang med CPH Village – et spændende projekt, som går ud på at ombygge gamle containere til nye, flytbare boliger til studerende i København.

Markante unge talenter får taletid

Dreyers Fond og Dansk Arkitektur Center startede sidste år en ny udstillingsrække under titlen ’Dreyers Arkitektur Galleri’, som viser den nye bølge i dansk arkitektur – fortalt og formidlet af en række talentfulde og toneangivende unge danske arkitektvirksomheder.

”Dreyers Fonds ambition med Dreyers Arkitektur Galleri er at skabe en platform for nystartede arkitektvirksomheder, så de kan vise deres arbejde for omverdenen og derved få en stemme i debatten om ny dansk arkitektur og dens bidrag til samfundets udvikling. Derfor er vi glade for igen i år at give toneangivende unge arkitektvirksomheder taletid – ikke mindst fordi det er med til at understøtte innovationen i arkitekturfaget til gavn for hele samfundet,” siger Mathilde Petri,

medlem af bestyrelsen Dreyers Fond

Deltag i et eksklusivt besøg i The Krane og STACK I & II

November byder på en enestående mulighed for at komme en tur op i den gamle kulkran, som i dag er forvandlet til et luksus retreat samt det mobile containerkontor STACK I & II, når Dansk Arkitektur Center afholder en På Stedet Tur til The Krane og STACK I & II i Nordhavn i samarbejde med Arcgency og ejendomsudvikler Klaus Kastbjerg fra Unionkul. Billetten koster 145 kroner + gebyr.

Dreyers Arkitektur Galleri er støttet af Dreyers Fond og udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

Om Dreyers arkitektur galleri

Dreyers Arkitektur Galleri vises i Dansk Arkitektur Center, plan 2 fra d. 12. oktober – 31. december 2017. De tre tegnestuer får hver ca. 1 måneds udstillingsperiode, og Arcgency udstiller fra 9. november til 2. december. Gratis adgang.

Pressefotos

Find pressefotos her

Udtalelse fra juryen

“Arcgency giver et moderne syn på modulbyggeriet med containeren som skabelon for udvikling af en arkitektur, der placerer sig i spændingsfeltet mellem det rå og det gennemdesignede. Tegnestuens strategi om at inkludere industrielle fremstillingsmetoder i byggeprocessen, der vil give økonomisk mulighed for “haute couture”- løsninger, er en interessant vinkel på nutidens arkitektur.” – Marianne Levinsen, arkitekt og indehaver af Marianne Levinsen Landskab