Dansk arkitektur center nomineret til golden cubes awards

Dansk Arkitektur Centers undervisningsprogram ‘Jagten på fællesskabet’, som foregik i computerspillet Minecraft, er netop blevet nomineret til Golden Cubes Awards – en international pris, der hylder de bedste eksempler på arkitekturundervisning- og formidling til børn og unge.

“Dansk Arkitektur Center arbejder målrettet på at skabe værdi – ikke bare lokalt og nationalt – men også internationalt, så Dansk Arkitektur Centers formidling får et globalt udsyn og relevans for et internationalt publikum af elever, lærere og internationale specialister inden for didaktik og pædagogik, arkitektur- og designformidling,” fortæller Tanya Lindkvist, Programchef i Dansk Arkitektur Center.

“Vi er utrolig stolte over at blive nomineret til Golden Cubes Awards. Undervisningskonceptet er resultatet af mange års arbejde med arkitekturpædagogik. Og undervisning med Minecraft er en væsentlig del af vores digitale satsning på arkitekturundervisning, som vi ser frem til at styrke og udfolde i vores kommende læringsfaciliteter i BLOX, hvor vi åbner det nye DAC i maj 2018.” fortæller Pia Rost Rasmussen, Aktivitetschef for LIFE i Dansk Arkitektur Center.

‘Jagten på fællesskabet’ er udviklet af Dansk Arkitektur Center i samarbejde med BL – Danmarks Almene Boliger.

Golden Cubes Awards er en pris, der uddeles hvert tredje år af The International Union of Architects (UIA) og har til formål at sætte fokus på vigtigheden af at børn og unge lærer om arkitektur, byplanlægning og bæredygtig udvikling. Det er første gang at Danmark er nomineret til Golden Cubes Awards.

Minecraft som pædagogisk værktøj

‘Jagten på fællesskabet’ blev udviklet i 2014 i et samarbejde mellem Dansk Arkitektur Center og BL – Danmarks Almene boliger. Formålet med forløbet er, at lære elever om demokratiske processer og fællesskab med afsæt i en case hentet fra arkitekturens verden, nemlig almene boliger. I forløbet kombineres læring om demokrati i dansk med en spilplatform som eleverne er naturligt fortrolige med. Eleverne lærer, at de vha. arkitektoniske løsninger selv kan bidrage til en bedre verden. Målgruppen er dansk på 5.-8. klassetrin og en del af Dansk Arkitektur Centers undervisningsprogram til Folkeskolen.

Prisuddeling i Seoul

Vinderen af prisen blev afsløret ved en stor prisfest i Seoul, Sydkorea d. 3. september 2017. Foruden kategorien ‘institutions’, som ‘Jagten på Fællesskabet’ er nomineret i, uddeles der priser i kategorierne Audio-visual media, written media og schools.