Dansk Arkitektur Center sætter besøgsrekord – igen!
Kontakt
Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927
Omkring 226.000 gæster har besøgt Dansk Arkitektur Center (DAC) i løbet af 2022. Det er 12 procent flere gæster end i det hidtil rekordår i 2019, og en stigning på 60 procent i antal gæster ift. 2021.
På trods af at 2022 har budt på flere udfordringer med bl.a. inflation, energikrise og et år, der startede med 17 dages nedlukning grundet Covid-19, har kulturinstitutionen skabt engagerende oplevelser og udstillinger, som både nationale og internationale gæster er valfartet til i rekordantal.
I 2022 var det især udstillingen, A Space Saga, der tiltrak mange gæster, samt sommerens store udstilling om kvinders rolle i arkitekturen Kvinder skaber rum, der gav genlyd og resonerede hos mange mennesker og medier som relevant og en udstilling til tiden.
I Dansk Arkitektur Center oplever man en varieret gæstesammensætning, og arkitekturcentret har godt fat i flere interessante målgrupper, herunder børnefamilier, kulturgæster og fagfolk på tværs af geografi og danske og internationale turister.
Vicedirektør Dorthe Weinkouff Barsøe fra Dansk Arkitektur Center siger:
”Det flotte 2022-besøgstal er resultatet af en stærk og fokuseret strategi og en høj grad af agilitet i organisationen. Gennem årene med Covid har Dansk Arkitektur Center formået at tilpasse sig de ændrede markedsvilkår, bl.a. ved at skabe gode og relevante oplevelser for danske børnefamilier. Den loyalitet, der er opbygget ift. dem, er det lykkedes at fastholde i 2022, samtidig med turister og øvrige målgrupper er vendt tilbage.”
Hun uddyber:
”Et af de strategisk nøgleord har været fokus på totaloplevelsen – dét at levere på hele gæsterejsen, som moderne kulturforbrugere forventer. Et andet fokus er at formidle i øjenhøjde, som er et højt prioriteret designprincip, ift. vores vision om at engagere endnu flere i det byggede miljø. ”
Øget kendskabsgrad
På den helt store klinge er Dansk Arkitektur Center sat i verden for, at flere skal få øjnene op for, hvor vigtig en rolle arkitektur spiller i samfundet. Og at arkitektoniske løsninger kan være med til at løse fremtidige sociale og klimamæssige udfordringer.
Nu knap 5 år efter at DAC flyttede ind i bygningen BLOX ved havnefronten er kendskabet i Region Hovedstaden til Dansk Arkitektur Center øget fra 54 procent (målt i 2017) til 73 procent (målt i 2022). 2022-besøgstal er ca. en firedobling i forhold til niveauet, da Dansk Arkitektur Center lå i de tidligere lokaler i Strandgade. DAC flyttede til BLOX i 2018.
I 2023 venter en pipeline af store arkitekturoplevelser
Dansk Arkitektur Center står klar med et stærkt 2023-program med udstillinger, guidede ture, familieworkshops, debatter, podcasts, events mm, og ambitionen er at øge det rekordstore besøgstal fra 2022.
I 2023 åbner Dansk Arkitektur Center bl.a. den første længeventede permanente udstilling om dansk arkitektur, der dækker arkitektur i Danmark fra vikingetiden og ind i fremtiden. I maj åbner en særudstilling under Københavns Kommunes tema for arkitekturhovedstadsåret Copenhagen in Common. Og så introduceres for første gang i København det internationale fænomen Open House, hvor gæster inviteres indenfor i nogle af byens lukkede bygninger.
”Vi fortsætter med et brag af et år, nu hvor København er udnævnt til Arkitekturhovedstad i 2023. Vi forventer derfor øget interesse fra både danske og internationale turister med interesse for arkitektur, design, og byudvikling” afslutter vicedirektør Dorthe Weinkouff Barsøe fra Dansk Arkitektur Center.
Udover stærke udstillinger, har Dansk Arkitektur Center skabt nogle spændende og differentierede kulturevents som fx AfterDAC – en samtale om kunst, arkitektur, by og kultur, og DAC Arkitekturløb, hvor der løbes gennem smukke bygninger og hemmelige passager, på stier og trapper, i haver og parker, historiske bygninger og smukke museer for at opleve byens arkitektur på en helt ny måde.
Dansk Arkitektur Center er en af hovedpartnerne bag programmet for UNESCO-UIA World Capital of Architecture og arbejder tæt sammen med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Arkitektforeningen mm.
Se mere om programmet for 2023