Arkitektur-
hovedstad
2023

Foto: Hanne Fuglbjerg

I 2023 er København udnævnt til hele verdens arkitekturhovedstad og i Dansk Arkitektur Center er vi for længst begyndt at tælle ned.

Som hovedpartner på programmet for World Capital of Architecture bliver DAC epicentret for et væld af aktiviteter og udstillinger, som du ikke vil gå glip af.

Nedtælling til arkitekturåret 2023

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Vi tæller ned til arkitekturåret 2023, hvor København er hele verdens arkitekturhovedstad.

Det kan du opleve, når København er arkitekturhovedstad

Kom ind i byens lukkede bygninger

I marts 2023 åbner vi op for en stor, gratis gave til københavnerne – når vi giver jer nøglen til nogle af byens lukkede bygninger. Det sker når DAC bringer det internationale koncept Open House til København.

Løb i arkitekturen med arkitekterne

Arkitekturløbet i København vil i 2023 også foregå under de dage i juli hvor den store internationale konference for arkitekter er i byen (se mere længere nede på siden). Så du ikke bare kan løbe gennem byens arkitektur men også side om side med en masse arkitekter fra hele verden! Husk derfor at udskyde sommerferien lidt til næste år.

Rejs ind i den danske arkitekturarv

Få hele historien om dansk arkitektur fra Vikingetiden til i dag og forstå, hvor helt central den er for det vores demokratiske samfund, når vi til februar åbner udstillingen Made in Denmark – den første permanente udstilling om dansk arkitektur.

Alt det vi har til fælles

I løbet af sommeren byder vi også indenfor til en stor udstilling der er skabt direkte til arkitekturåret og inspireret af titlen for Københavns fejring ’Copenhagen in Common – vi har byen til fælles’.

Som del af udstillingen inviterer vi til AfterDAC events, hvor vi dykker ned i tematikkerne i udstillingen og sætter dem i spil med perspektiver fra kunsten, litteraturen og musikkens verden.

Verdensmål ud til skolerne

Skoleeleverne skal selvfølgelig heller ikke gå glip af arkitekturåret! DAC kommer i 2023 til at tilbyde nye undervisningsforløb, der tapper direkte ind i arkitekturåret samt FNs verdensmål, som også er i fokus på UIA verdenskongressen for arkitekter.

Mennesker foran BLOX

Føl og mærk arkitekturen i en totalinstallation

De rum, vi bevæger os rundt i, påvirker os, og arkitektur kan, når den er bedst, få os til at reflektere over verden og vores plads i den. Opdag arkitekturen i en totalinstallation, der udforsker og udfordrer, hvad arkitektur gør ved os følelsesmæssigt, når vi i november 2023 åbner udstillingen Aware i samarbejde med tegnestuen 3XN.

En international begivenhed

Arkitekter fra hele verden på besøg

Fra d. 2-6. juli valfarter arkitekter fra hele verden til København for at deltage i den internationale verdenskongres for arkitekter. Her vil DAC arrangere en masse faglige events med udgangspunkt i FNs verdensmål og temaet for kongressen, der er ’Leave No One Behind’. Bl.a. vil der være MorgenDAC hvor key note speakers og tematikker fra kongressen kommer i spil.

Stadsarkitekt: Det nye kulturbyår

Københavns stadsarkitekt Camilla Van Deurs vil åbne arkitekturen op på nye måder i 2023.

Et festivalprogram der løber hele året

Fejringen af København som World Capital of Architecture strækker sig over hele 2023. Festivalprogrammet er spækket med udstillinger, events, debatter og ture som sætter fokus på arkitektur og det vi er fælles om. Du kan dykke ned i byens arkitekturarv eller debattere byens udvikling i fremtiden. I programmet deltager en lang række aktører og partnere bl.a. Københavns Museum og Copenhagen Architecture Festival. Bryghuspladsen foran DAC vil også danne ramme for forskellige aktiviteter, der fejrer København.

Den første version af det fulde festivalprogram offentliggøres i april på denne side: https://copenhagenincommon.kk.dk/

Hvad er en arkitekturhovedstad?

Hvert tredje år uddeler UNESCO og den internationale arkitektforening, UIA, titlen som World Capital of Architecture, verdens arkitekturhovedstad, til en by efter deres valg. København er blevet tildelt titlen i 2023 – og med god grund.
Krøyers Plads

DAC samarbejder med

Copenhagen in common

UIA

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.
×