Arkitektur-
hovedstad
2023

Foto: Hanne Fuglbjerg

Stadsarkitekt: Det nye kulturbyår

Københavns stadsarkitekt Camilla Van Deurs vil åbne arkitekturen op på nye måder i 2023.

I 2023 er København udnævnt til hele verdens arkitekturhovedstad og i Dansk Arkitektur Center er vi for længst begyndt at tælle ned. Som hovedpartner på programmet for World Capital of Architecture bliver DAC epicentret for et væld af aktiviteter og udstillinger, som du ikke vil gå glip af.

Hvad er World Capital Of Architecture?

Hvad vil det egentlig sige, og hvad kommer det til at betyde for København?

DAC samarbejder med

Copenhagen in common

UIA

Det kan du opleve

Kom ind i byens lukkede bygninger

I marts 2023 åbner vi op for en stor, gratis gave til københavnerne – når vi giver jer nøglen til nogle af byens lukkede bygninger. Det sker når DAC bringer det internationale koncept Open House til København.

Løb i arkitekturen med arkitekterne

Arkitekturløbet i København vil i 2023 også foregå under de dage i juli hvor den store internationale konference for arkitekter er i byen (se mere længere nede på siden). Så du ikke bare kan løbe gennem byens arkitektur men også side om side med en masse arkitekter fra hele verden! Husk derfor at udskyde sommerferien lidt til næste år.

Oplev stor udstilling

I løbet af sommeren byder vi også indenfor til en stor udstilling der er skabt direkte til arkitekturåret og inspireret af titlen for Københavns fejring ’Copenhagen in Common – vi har byen til fælles’.

Som del af udstillingen inviterer vi til AfterDAC events, hvor vi dykker ned i tematikkerne i udstillingen og sætter dem i spil med perspektiver fra kunsten, litteraturen og musikkens verden.

Verdensmål ud til skolerne

Skoleeleverne skal selvfølgelig heller ikke gå glip af arkitekturåret! DAC kommer i 2023 til at tilbyde nye undervisningsforløb, der tapper direkte ind i arkitekturåret samt FNs verdensmål, som også er i fokus på UIA verdenskongressen for arkitekter.

Mennesker foran BLOX

En international begivenhed

Arkitekter fra hele verden på besøg

Fra d. 2-6. juli valfarter arkitekter fra hele verden til København for at deltage i den internationale verdenskongres for arkitekter. Her vil DAC arrangere en masse faglige events med udgangspunkt i FNs verdensmål og temaet for kongressen, der er ’Leave No One Behind’. Bl.a. vil der være MorgenDAC hvor key note speakers og tematikker fra kongressen kommer i spil.

Et festivalprogram der løber hele året

Fejringen af København som World Capital of Architecture strækker sig over hele 2023. Festivalprogrammet er spækket med udstillinger, events, debatter og ture som sætter fokus på arkitektur og det vi er fælles om. Du kan dykke ned i byens arkitekturarv eller debattere byens udvikling i fremtiden. I programmet deltager en lang række aktører og partnere bl.a. Københavns Museum og Copenhagen Architecture Festival. Bryghuspladsen foran DAC vil også danne ramme for forskellige aktiviteter, der fejrer København.

Den første version af det fulde festivalprogram offentliggøres i april på denne side: https://copenhagenincommon.kk.dk/

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.