Luftfoto af Københavns havn med Langebro, Lillelangebro og BLOX i forgrund

Arkitektur-
hovedstad

Luftfoto af Københavns havn med Langebro, Lillelangebro og BLOX i forgrund

Arkitekturhovedstad

Fra 2023-forår 2026 er København udnævnt til hele verdens Arkitekturhovedstad af UNESCO. Som hovedpartner på programmet for World Capital of Architecture er DAC samlingssted for et væld af aktiviteter og udstillinger.

Dyk ned i programmet og find inspiration her på siden.

 

Mennesker foran BLOX

Udstilling: Copenhagen in Common

Vi zoomer ind på København, og ser nærmere på steder, hvor fællesskabet har særlig gode betingelser. Vi spørger københavnerne, tilflytterne, pendlerne og turisterne: Hvor er København bedst?  Hvilke byrum virker modsat? Og vi hører arkitekterne bag: Hvad er lykkedes? Og hvad kunne være bedre?

Kent Martinussen anbefaler 7 steder i København og omegn

Video: Arkitektens guide til byen

Opdag det bedste af København og omegn, når arkitekt og direktør i Dansk Arkitektur Center Kent Martinussen anbefaler 7 steder, du skal opleve i Arkitekturhovedstad.

Udstilling: So Danish!

Få udfoldet historien om dansk arkitektur fra Vikingetiden til i dag og giver dig mulighed for at rejse ind i arkitekturen og forstå, hvor helt central den er for vores demokratiske samfund.

Oplevelser i Arkitekturhovedstad

7 unikke kig over Arkitektur-hovedstaden

Københavns skyline er præget af alt fra historiske, irgrønne spir til moderne byggerier – og heldigvis byder byen på fantastiske udsigtspunkter. Fra tagterrasser og rooftops til legepladser og taghaver. Her er vores liste over de syv bedste steder at se København fra oven.

Pavilloner

Oplev forskellige visioner for fremtidens byggeri, når en række pavilloner skyder op på udvalgte steder i byen. Nogle er åbne og opført som kunstneriske installationer, andre minder om huse, som vi kender dem, men sætter et markant mindre CO2-aftryk.

Bykortet

Udforsk Københavns arkitektur på gulvet lige under BLOX. Gå rundt på et gigantisk luftfoto af byen og få det totale overblik. Se byen helt oppefra og få et nyt blik på hovedstadens udformning og arkitektur. Find de kvarterer, du kender, og opdag ukendte dele af byen.

Guidede ture

Danmark er verdenskendt for netop måden vi bygger bygninger, tegner legepladser og anvender smukke og bæredygtige materialer på. Vi folder Københavns unikke arkitekturhistorie ud gennem guidede ture fra da byen blev moderne til i dag, hvor vi oplever en hovedstad smækfyldt af overskud.

Lyd: Byfortællinger

I denne udstilling har WERK lagt arkitekturen i hænderne på Knud Romer, der sætter værkerne ind i en større sammenhæng og spørger os, hvorfor vi ikke vender bøtten på hovedet og indretter os, som vi egentlig gerne vil leve vores liv. Lyt og oplev byens fortællinger i selskab med forfatter og samfundsdebattør Knud Romer

Hold dit næste event i arkitekturens hovedstad

Har din virksomhed overvejet at benytte Arkitekturhovedstad i jeres kommunikation med kunder og medarbejdere? Hold jeres næste konference, møde eller event i spektakulære omgivelser. Vi byder på en kop kaffe og en rundtur i DAC, så du kan lære mere om de enestående omgivelser og muligheder, vi kan tilbyde. Kontakt os her.

Et festivalprogram der løber hele året

Fejringen af København som World Capital of Architecture – Verdens Arkitekturhovedstad strækker sig over hele 2023. Festivalprogrammet er spækket med udstillinger, events, debatter og ture som sætter fokus på arkitektur og det vi er fælles om. Du kan dykke ned i byens arkitekturarv eller debattere byens udvikling i fremtiden. I programmet deltager en lang række aktører og partnere bl.a. Københavns Museum og Copenhagen Architecture Festival. Bryghuspladsen foran DAC vil også danne ramme for forskellige aktiviteter, der fejrer København.

Seneste artikler

    Det er UNESCO, som er FN’s organisation for uddannelse, kultur, kommunikation og videnskab, og den internationale arkitektforening UIA, som har udnævnt København til Arkitekturhovedstad 2023. Formålet er at belyse, hvordan arkitektur kan bidrage til løsninger på nogle af tidens største udfordringer.