Europan 11

Den prestigefulde tværeuropæiske arkitektkonkurrence for unge arkitekter under 40 år, Europan, skydes i gang i dag over hele Europa. Danmark stiller konkurrencegrunde til rådighed for unge europæiske arkitektteams i Allerød, Rødovre og København.

HVERDAGSLIVET ER I FOKUS PÅ DE TRE DANSKE KONKURRENCEGRUNDE I EUROPAN 11

Europan er støttet af Kulturministeriet og Arkitektforeningen.
Sekretariatet for Europan Denmark varetages af Dansk Arkitektur Center (DAC) og Arkitektforeningen medvirker som konkurrenceteknisk rådgiver. Europan gennemføres i tæt samarbejde med Kunstakademiets Arkitektskole og Arkitektskolen Aarhus.

Hvordan kan man gentænke og udfolde forstadens potentiale i Rødovre og skabe en ny stærk identitet til et område, som danner ramme om hverdagslivet? Hvordan bliver en rundkørsel i et typisk brokvarter til en god genvej for bløde trafikanter og til et livligt byrum for dets beboere i København? Og hvordan kan man nytænke parcelhuskvarteret og skabe et bæredygtigt og fleksibelt boligområde i Allerød, når man får mulighed for at starte helt forfra? Det er nogle at de spørgsmål, de unge europæiske arkitektteams skal besvare på de tre danske konkurrencegrunde.