Gratis adgang for alle, når designhuset Hermès indtager Dansk Arkitektur Center i efterårsferien

Kontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

I efterårsferien inviteres alle med interesse for arkitektur, design og mode ind i Dansk Arkitektur Center til en oplevelse ud over det sædvanlige. Det store højdepunkt er verdenspremieren på eventen Hermès in the Making, skabt af det franske modehus Hermès. Der er gratis adgang i efterårsferien.

Hvordan skaber man bæredygtige designs, der kan gå i arv i generationer? Det kan besøgende i Dansk Arkitektur Center blive klogere på i efterårsferien – helt uden at rejse til Frankrig. Med Hermès in the Making sætter Dansk Arkitektur Center nemlig fokus på arkitekturens mindste skala, når det store udstillingsrum forvandles til et levende værksted i 10 dage. Mød de dygtige og højtspecialiserede kunsthåndværkere, bl.a. ur-, taske- og sadelmagere, som medbringer deres værktøj, materialer og ekspertise. Eventen zoomer ind på, hvordan Hermès arbejder med lokal forankring, langsigtet engagement, vidensdeling og bæredygtige materialer i høj kvalitet.

Der vil være interaktive installationer og sanselige oplevelser for både voksne og børn. Bl.a. kan man deltage i en workshop, der sætter fokus på fingerfærdighed, prøve kræfter med farve- og duftdesign, og se kortfilm fra dokumentarserien Footsteps across the World af Frédéric Laffonts, der fortæller historien om Hermès’ engagement i bæredygtig udvikling.

Designer for en dag – i børnehøjde

Der skrues også max op for designoplevelserne for de mindste i ferien, når de besøger Dansk Arkitektur Center. I familieværkstedet, der ligger i Dansk Arkitektur Centers børneunivers Educatorium, kan de selv prøve kræfter som designere og teste de særlige teknikker af direkte fra de franske kunsthåndværkere. I familieværkstedet kan børnene og deres forældre designe deres egen notesbog med læder fra modehuset Hermès og lave badges og nøgleringe i egne smarte design. 

Dyk ned i den danske designer Cecilie Manz’ univers

Er man vild med dansk design, er der endnu en god grund til at besøge DAC i sin ferie. Her udstiller Cecilie Manz – en af Danmarks mest anerkendte designere – med udstillingen Nålen i høstakken. For hvilke overvejelser ligger bag et færdigt design? Og hvordan griber hun processen an? Udstillingen giver et unikt indblik i arbejdsprocesserne fra de bundne opgaver til de eksperimenterende projekter skabt på ‘frihjul’. De besøgende kommer med på en æstetisk rejse gennem den anmelderroste udstilling.

Flere oplevelser for hele familien

Er man til mere fart over feltet, kan man rutsje fire etager ned gennem bygningen i DAC Slide og bogstaveligt talt mærke arkitekturens påvirkning på krop og sjæl, gå planken ud i VR og mærke, se og lytte til arkitekturen på en guidet ture for voksne og børnefamilier. For de sultne sjæle kan dagen sluttes af med en lækker lun ret i DAC Café med Københavns smukkeste udsigt over Københavns havn.

Efterårsferie i Dansk Arkitektur Center kan opleves i perioden fra 16. oktober til 24. oktober 2021.

Efterårsferieprogrammet er støttet af den filantropiske forening Realdania.

Se hele programmet