Kids’ City: Ny sanselig udstilling for alle om vellykket dansk byggeri og liveability i børnehøjde

Pressemeddelelse

København
24. januar 2020

Pressekontakt

Head of Marketing and Communications
Mia Heil Rasmussen
+45 4016 3332
mhr@dac.dk

Pressefotos

Dansk Arkitektur Center åbner arkitekturens verden for endnu flere med en sanselig udstilling om vellykket dansk byggeri og liveability

Den 7. februar slår Dansk Arkitektur Center dørene op til en helt ny og anderledes udstilling om innovativ arkitektur og byggeri med barnet i centrum – Kids’ City. Udstillingen er skabt i samarbejde med toneangivende danske tegnestuer og sætter fokus på, hvordan København i dag har opnået status som en af de bedste steder i verden at bo og leve i som barn. Besøgende børn mødes i Kids City med involverende leg og læring i børnehøjde, mens det voksne publikum inviteres til enten at lege med – eller at fordybe sig i tankerne bag børnevenlig byudvikling og byggeri i hovedstaden.

En by for børn er en by for alle

Flere og flere børnefamilier vælger at blive og få børn i byen frem for at flytte til forstæderne. Om 10 år spås København, der allerede omtales som en børnenes by at have 18.000 flere 0-15-årige end i dag.

Men hvad er det, der gør en by god at bo og leve i? Er det gode institutioner, supercykelstier, havnebade, dejlige (lege-)pladser og smukke tårne? Er det at få lov selv at cykle i skole og nemt kunne komme på et godt hospital, hvis man bliver syg?

Dansk Arkitektur Centers forårsudstilling ’Kids’ City’ sætter lup på, hvordan en ’god by’ kan opleves af både børn og voksne. For kan en by rumme samfundets mindste, kan den i princippet rumme alle. Det handler om rummelighed og alsidighed og om velfærdsstatens udvikling og fællesskab, og dermed om mere og andet end huse og biltrafik.

Arkitektur i øjenhøjde

Kids’ City tager afsæt i en miniatureudgave af nogle af de vartegn, der tilsammen udgør vores fælles hovedstad. Udstillingen opfordrer til sjov og leg i et sanseligt univers i en landsby af bl.a. kæmpe stole, omvendte huse, pladser og cykelslanger. Samtidig stiller den skarpt på, hvad det mon er, der gør København til så attraktiv en by, at andre byer verden rundt henter inspiration herfra. Dansk Arkitektur Centers nye vicedirektør, Dorthe Weinkouff Barsøe, forklarer om udstillingen:

”Kids City’ er startskuddet på en ambition om at åbne arkitekturens verden op for endnu flere. Det er en alsidig og aktiv udstilling for hele familien, hvor vi sætter turbo på også at formidle arkitektur i øjenhøjde. Vi giver nye vinkler på liveabilty og rammerne for et godt byliv fortolket, så det giver mening for både lokale borgere, inklusive børnene, og for de mange turister fra ind- og udland, der i disse år gæster byen med en stigende interesse for vores levevis.”

Med udstillingen forventer Dansk Arkitektur Center at fortsætte de gode takter fra 2019, hvor lokale borgere og turister fra ind- og udland for alvor fik øjnene op for det nye kulturtilbud på havnefronten og stedet satte publikumsrekord med over 200.000 gæster.

Kids’ City

I Kids’ City kan man både lege, bygge og brænde krudt af samtidig med, at man bliver klogere på byens former, figurer, lyde og skala. Udstillingen rummer nogle af de bedste installationer og steder, vi kender ; eksempelvis kan man rutsje ned af en lille udgave af Bjarke Ingels’ Amagerbakke, lege med skalaen med mini- og maximøbler i tegnestuen COBEs træhuse og klatre i Adepts fleksible legekonstruktion. Man kan også gå på opdagelse i Camp Adventures tårn eller lytte til byens mange lyde i høretelefoner og gætte, hvor de kommer fra. Man kan se, hvordan byens offentlige rum udvikles og hvordan f.eks. BørneRiget, Rigshospitalets kommende hospitalsfløj til børn, unge og gravide, kommer til at tage sig ud, eller man kan finde sin indre byplanlægger frem og bygge videre på byen i spillet Minecraft, med LEGO eller papir og pen.

Københavns Stadsarkitekt folder byens idéer ud

For de voksne foldes tanker og idéer bag byens installationer og områder, af blandt andet tegnestuerne COBE, 3XN, Effekt, ADEPT, BIG Architects, Dissing+Weitling og MONSTRUM, ud i et visuelt bånd på udstillingens vægge. Dertil kommer en række nye lydhistorier om hvad det er, der gør København til en særlig by at være barn og voksen i og om børnenes rolle i arkitektur og byudvikling – alt sammen fortalt af Københavns Kommunes Stadsarkitekt, Camilla van Deurs.

Kids’ City rummer med andre ord noget for alle, både de der bor i byen og er nysgerrige efter at vide mere om den, men også de, der besøger byen for første gang – og selvfølgelig de der gerne vil lege.

 

KU.BE Kultur- og bevægelseshus, Frederiksberg. Foto Adam Mørk

Fakta

Udstillingen vises i Dansk Arkitektur Center i BLOX, Bryghuspladsen 10, 1473 København K.
Entré voksne 110 kr., studerende 85 kr., alle under 26 år er gratis.

Kids’ City kører i perioden
7. februar – 10. maj 2020.

Kids’ City og kan den besøgende gå på opdagelse i et sanseligt univers med omvendte huse, kæmpe stole og cykelslanger. Oplev, hvordan god arkitektur kan gøre livet i byen både sundere og sjovere for alle.

Kreditering

Kids’ City er finansieret af Realdania og udviklet af Dansk Arkitektur Center. Dele af udstillingen er udviklet i samarbejde med Utzon Center, Aalborg.

Tak til følgende bidragsydere i udstillingen:

Projektorganisation Børneriget, herunder Region Hovedstaden og Rigshospitalet.
Rigshospitalet
Ole Kirks Fond
3XN Architects
Monstrum
Simon Fougner Hartmanns Familiefond har doneret Skovmusen.
Dansk Gummibelægning har sponseret faldunderlaget under Skovmusen.
Khora Virtual Reality
COBE Architects
ADEPT
Dissing+Weitling
BIG Architects
Effekt
Wang & Söderström
LEGO®
Layher
Small Revolution
Keflico
Brandfactory