LEG LEGO® arkitekt – Og byg fremtidens by

I vinterferien gror der en fremtidsby af LEGO® op i Dansk Arkitektur Center. For her kan børn og byggeglade voksne lege LEGO® arkitekter og få en byggegrund stillet til rådighed i den fælles fremtidsby.

Til denne Leg LEGO® arkitekt workshop bliver man som deltager en del af en større helhed – en fremtidsby. Det er jo altid sjovt at forestille sig, hvordan fremtiden kommer til at se ud. Mens vi voksne måske ikke lever om 50-70 år, så kommer børnene rent faktisk også til at opleve den by, de selv forestiller sig nu”, udtaler projektleder af Leg LEGO® arkitekt, Malene Abildgaard fra DAC& Learning.

Under temaet ‘hvordan skal fremtidens by se ud?’ skal børn og voksne bygge en bæredygtig og bedre fremtid i LEGO®. Skal der være rutsjebaner i stedet for veje i fremtidens by? Eller grønne højhuse? Workshoppen foregår ved, at man trækker en byggegrund, der hører til på det store fælles bykort. Den byggegrund har man ansvaret for, og hertil bygger man en bygning, som mangler i byen – det kan være alt fra et varmeværk til et hotel, en brandstation el.lign.

Derudover er der et ekstra bespænd i opgaven, som man skal holde sig for øje: kan din bygning klare stormregn? Og bør den have solceller på taget? Hvis man skulle have brug for inspiration til den side af sagen, kan man tage et kig ind i udstillingerne ‘Kan det bære?’ som består af tre internationale udstillinger, der alle sætter fokus på bæredygtighed både social, miljømæssig og økonomisk.