Foto: Torben Eskerod

Ny udstilling:
Hello Denmark

Pressekontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Dansk Arkitektur Center åbner ny udstilling: Hello Denmark – vi fejrer hverdagen!

Hvad har livreddertårnet, ladcyklen og maks. 300 meter til nærmeste grønne områder til fælles? Det, og meget mere, kan man blive klogere på i Dansk Arkitektur Centers (DAC) nye sommerudstilling Hello Danmark. Det er første gang, at DAC præsenterer en Danmarksudstilling, der bruger hverdagslivet som indgangsvinkel til at forstå arkitekturen. Hello Denmark hylder dansk arkitektur og design og går i kødet på det, der har gjort Danmark og København populært i hele verden: Det gode hverdagsliv.

Initiativet er igangsat som en del af Dansk Arkitektur Centers ønske om en bredere gæsteprofil, hvor der rækkes ud til besøgende, der ikke allerede har kendskab til arkitektur – men er optaget af byens udvikling, dansk design og kulturelle oplevelser.

Danmark fremhæves ofte i international kontekst som et forbillede, når det handler om at skabe optimale levevilkår for befolkningen; vilkår som bidrager til en høj grad af livskvalitet. Danmark er flere gange kåret som verdens lykkeligste land, og inden cororavirussen satte hele verden skatmat udpegede New York Times København, som ét af de mest anbefalelsesværdige steder at besøge i 2020.

Hvad er opskriften på det gode hverdagsliv?

Det kommer højst sandsynligt ikke til at vælte ind med internationale turister i år, men det er relevant at dykke ned i, hvad det internationale samfund finder så interessant og skønt ved Danmark – måske kan vi lære noget nyt, når vi ser på os selv fra et nyt perspektiv? Hvad er ingredienserne i danskernes eftertragtede opskrift på det gode liv? Hænger det sammen med vores arkitektur- og designtradition?

Vi trykker pause på hverdagen for en stund og giver vores gæster et velfortjent øjeblik til refleksion over, hvad der skaber værdi i hverdagen. I Hello Denmark fejrer vi hverdagslivet og alle de ting, vi danskere ofte tager for givet: Vores veldesignede omgivelser, cykellivet og badevandet midt i byen.

Design og arkitektur i verdensklasse

Hello Denmark udfolder vores fælles fortælling om Danmark som design- og arkitekturnation i verdensklasse. En fortælling, der vidner om en designtradition og et stærkt værdisæt, der gennemsyrer hele samfundet, og former det liv, vi lever – hver dag – fra den mindste teske til den største byplan.

I udstillingen kan man opleve seks installationer, der hver repræsenterer et element fra hverdagen, vi danskere værdsætter højt, og som påvirker hvordan vi bygger, bor og lever. Det handler om vores forhold til natur; den tillid der bærer vores samfund; vores insisteren på hygge; vores unikke danske cykel-kultur; vores gennemdesignede samfund og vores behov for at være i nærhed til vand.

Arkitekturoplevelser starter hos Dansk Arkitektur Center

København er udnævnt til verdens arkitekturhovedstad i 2023, hvor verdens øjne igen vil blive rettet mod Danmark som repræsentant for arkitektur og design i verdensklasse. Med åbningen af Hello Denmark positionerer Dansk Arkitektur Center sig som det naturlige udgangspunkt for arkitektur- og designoplevelser i hele Danmark.

Hello Denmark udstillingen løber fra 8. juni 2020. Udstillingen er støttet af den filantropiske forening Realdania og Knud Højgaards Fond.