Foto: Kontraframe

Oplev udstillingen
‘Syv meningsfulde boliger’

Pressekontakt

Presseansvarlig Johanne Troelsgaard Toft
jott@dac.dk
+45 6142 1927

Flygtningeboliger i baghaven og delesommerhuse: Oplev udstillingen ‘Syv meningsfulde boliger’

I perioden 8. juni til 29. november 2020 kan man i Dansk Arkitektur Center (DAC) opleve den samfundsrelevante udstilling: Syv meningsfulde boliger. Udstillingen udfordrer og udforsker arkitekturens evne til at løse samfundsmæssige problemstillinger? I udstillingen Syv meningsfulde boliger giver tegnestuen ONV deres bud på, hvordan man kan skabe budgetvenlige boliger til de mange.Dansk Arkitektur Center har inviteret den prisvindende tegnestue ONV indenfor i bygningen BLOX.

Her giver de et indblik i deres arbejde med innovative og anderledes løsninger. I udstillingen kan man udforske deres syv konkrete bud på, hvordan vi alle kan bo billigere, smukkere og mere meningsfuldt.

”God arkitektur bør være for alle, uanset status og indkomst”

– Arkitekt MAA Søren Rasmussen, indehaver af tegnestuen ONV.

Vi står alle over for forskellige udfordringer i forskellige faser af livet. Udfordringer, som udleder relevante diskussioner i den offentlige debat; Kan de nye studerende få tag over hovedet i år? Har sygeplejersker og politibetjente stadig råd til at bo i byen? Er sommerhuse forbeholdt de rige? Kan flygtninge få en bolig i baghaven?
Disse spørgsmål har også været helt centrale for tegnestuen ONVs arbejde de sidste 20 år og de har blandet sig i samfundsdebatten med deres bud på nye boformer. Måske kommer vi i virkeligheden til at bo bedre, når vi bor enkelt, klogt og smukt på mindre plads og som en del af stærke fællesskaber?

Udstillingsperiode

I Dansk Arkitektur Center kan besøgende blive inspireret til et nyt syn på, hvordan man (også) kan bo. Udstillingen kan opleves i DAC Passage fra 8. juni til 29. november, hvor der er gratis adgang.

Udstillingen er udviklet af ONV i samarbejde med Dansk Arkitektur Center. Foreningen Realdania har støttet udstillingen.