Bæredygtigt FSC-Design

Udstillingsperiode

27. november - 30. januar 2012

Hvordan kan design og strenge miljøkrav gå hånd i hånd? Udstillingen ‘Bæredygtigt FSC-design’ satte fokus på design i bæredygtigt træ med miljømærket FSC.

I syv år inden denne udstilling kunne opleves, havde unge danske design- og arkitektstuderende udfordret sig selv på bæredygtigt trædesign i konkurrencen FSC Design Award. Tanken bag konkurrencen var, at moderne design rummer en mulighed for at løse nogle af klodens miljøproblemer i stedet for at skabe dem.

De bedste resultater fra FSC Design Award 2012 blev vist i caféen i Dansk Arkitektur Center.

Udstillingen viste vinderen af FSC Design Award 2012, 9 Runner Ups, samt vinderne af Forbrugerprisen og CRAFTED prisen. Et bord kombineret med tørrestativ og en lampe, der viser spændende træsorter, er blot nogle af eksemplerne på, hvad man kunne opleve i udstillingen.

FSC Design Award blev afgjort den 21. november 2012, hvor hele 77 designs konkurrerede om prisen som årets FSC Design og den medfølgende præmierejse til en FSC-certificeret skov i Kina.

Hvad er FSC?


FSC-mærket er en sikkerhed for, at du kan købe træ med god samvittighed. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.