Europas bedste arkitektur

Udstillingsperiode

1. november 2012 - 6. januar 2013

Emne

Udstilling

Kurateret af

Udstillingen var udviklet og tilrettelagt af Fundació Mies van der Rohe -Barcelona i samarbejde med og støttet af European Commission Culture 2000 programme, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Gobierno De España, Ministerio de Fomento, USM Sistema Modulares, Fundacio BancSabodell og Roca.

Støttet af

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center samt den tilknyttede udstilling om Mies van der Rohe var støttet af Realdania.

I udstillingen ‘Europas bedste arkitektur’ – European Union Prize for Contemporary Architecture/Mies van der Rohe award 2011 kunne man gå på opdagelse i de stærke kreative tendenser, der tegnede europæisk arkitektur i tidsperioden hvor udstillingen fandt sted.

I denne udstilling kunne man opleve en perlerække af det bedste inden for europæisk arkitektur i Dansk Arkitektur Centers udstilling ‘Europas bedste arkitektur’ – European Union Prize for Contemporary Architecture/Mies van der Rohe award 2011.

Man kunne blandt andet se Zaha Hadids imponerende nye museum i Rom, MAXXI Museum of XXI Century Arts, det meget omtalte Juvet Landscape Hotel i Norge af Jensen & Skodvin Arkitekter, foruden vinderen af Mies van der Rohe Award 2011, Neues Museum i Berlin af David Chipperfield Architects.

I alt blev der præsenteret 45 spektakulære og betagende byggerier, der er blevet opført i Europa inden for de seneste år.

Alle er arkitekturprojekter, der har været med i opløbet om at modtage den prestigefyldte Mies van der Rohe Award, Europas officielle arkitekturpris. Prisen uddeles hvert andet år blandt europæiske arkitekter for byggeri opført i Europa, der har en særlig arkitektonisk kvalitet.

Mies van der Rohe Award 2011 gik til britiske David Chipperfield Architects i samarbejde med Julian Harrap for ombygningen af Neues Museum i Berlin, som får ekstra meget plads på udstillingen sammen med Collage House af den spanske arkitektduo Bosch + Capdeferro, der fik talentprisen, Emerging Architect Special Mention. Begge projekter er kendetegnet ved at skabe nyt udtryk og nyt liv til eksisterende bygninger.

Også Danmark var repræsenteret i udstillingen med boligbyggeriet 8-tallet af BIG samt Jean Nouvels Koncerthus for DR. Den sidstnævnte var i øvrigt blandt de seks finalister til prisen, der er opkaldt efter den store tyske arkitekt, Ludwig Mies Van der Rohe (1886-1969).

La Trufa – arkitektur skabt via hø, beton og kalven Paulina

Et af projekterne på udstillingen ‘Europas bedste arkitektur” hedder “Trøflen’, og er blevet til ved en ganske speciel proces, der blandt andet involverer hø, beton og kalven Paulina.

Udstillingen ‘Europas bedste Arkitektur’ – European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 201” er blevet set af mange tusinde mennesker i London, Paris, Wien, Düsseldorf og Bruxelles. Herefter kom turen kommet til København, hvor publikum frem til den 6. januar 2013 kunne gå på opdagelse i de stærke tendenser, der tegner international arkitektur.