Behind the green door

Udstillingsperiode

7. februar - 9. juni 2014

Emne

Udstilling

Kurateret af

‘Behind the Green Door’ var udviklet til Oslo Arkitekturtriennale 2013 og kurateret af Rotor.

Støttet af

Udstillingen i Dansk Arkitektur Center var støttet af Realdania, Dreyers Fond og Den Norske Ambassade.

Med udstillingen ‘Behind the Green Door’ inviterede den anerkendte belgiske kuratorgruppe, Rotor, på en legende rejse gennem bæredygtighedens indflydelse på arkitekturen og kaster et kærligt, men også kritisk blik på bæredygtighed og grønne løsninger.

Udstillingen, Behind the green door, var bygget op af 600 bæredygtige objekter fra arkitektkontorer, virksomheder og miljøorganisationer verden over som den belgiske kuratorgruppe har indsamlet over flere år. Alle påstår de at være bæredygtige, men i Rotors fortolkning er det en midlertidig sandhed, og der er intet som er entydigt.

Bæredygtigt som mærkat

I udstillingen mødte man alle former for genstande fra den soldrevne græsslåmaskine og energisparende facader til det bæredygtige arbejdstøj og bordet der er formgivet efter træets årer. I denne sammenhæng præsenterede udstillingen de paradokser der opstår når man bruger mærkatet ‘bæredygtigt’.

De mange objekter var dels kategoriseret inden for emner, dels at finde på en kronologisk tidslinje der begynder 30 år tilbage og som bugter sig gennem udstillingslokalerne. Udstillingen blev vist på Dansk Arkitektur Center i 2014.