Dansk Arkitektur Center

Empowerment of aesthetics

Foto af: Jens Lindhe

Udstillingsperiode

7. juni - 23. november 2014
♥♥♥♥♥ – Politiken

Emne

Dansk arkitektur

Kurateret af

Professor og landskabsarkitekt Stig L. Andersson.

Hvad har sommerfugle, kvantemekanik, poesi og jord at gøre med arkitektur? Fra 7. juni til 23. november 2014 kunne du i den danske pavillon på Venedigbiennalen møde duften af jord, læse Niels Bohrs brev til Einstein og begrave dine tæer i fyrrenåle.

“Jeg er begejstret for det modent reflekterede og komplekse verdensbillede, den danske pavillon udfolder (…)

Den danske pavillon kommer ikke farende ud i hovedet på en. Men den er ganske overbevisende, når man giver sig hen og mærker betydningen af det sanselige og samtidig opdager, hvor lille fokus vi har på det i byggeriet.”

Den danske pavillon udfordrede den dominerende rationalistiske tilgang til arkitektur, ved at genintroducere æstetikkens glemte kræfter. Den danske landskabsarkitekt og kurator på den danske pavillon på arkitekturbiennalen i Venedig, Stig. L. Andersson argumenterede for, at den æstetiske tilgang – og den glemte modernitet – er essentiel for vores fælles rejse frem mod en bæredygtig fremtid.

“Min ambition er at vise forholdet mellem glemte, undertrykte og undereksponerede dele af den dynamiske danske modernitet. Ikke kun i arkitekturhistorien, men også inden for videnskab, kunst og poesi.