Empowerment of aesthetics

Foto af: Jens Lindhe

Udstillingsperiode

7. juni - 23. november 2014
♥♥♥♥♥ – Politiken

Kurateret af

Professor og landskabsarkitekt Stig L. Andersson.

Hvad har sommerfugle, kvantemekanik, poesi og jord at gøre med arkitektur? Fra 7. juni til 23. november 2014 kunne du i den danske pavillon på Venedigbiennalen møde duften af jord, læse Niels Bohrs brev til Einstein og begrave dine tæer i fyrrenåle.

“Jeg er begejstret for det modent reflekterede og komplekse verdensbillede, den danske pavillon udfolder (…)

Den danske pavillon kommer ikke farende ud i hovedet på en. Men den er ganske overbevisende, når man giver sig hen og mærker betydningen af det sanselige og samtidig opdager, hvor lille fokus vi har på det i byggeriet.”

Den danske pavillon udfordrede den dominerende rationalistiske tilgang til arkitektur, ved at genintroducere æstetikkens glemte kræfter. Den danske landskabsarkitekt og kurator på den danske pavillon på arkitekturbiennalen i Venedig, Stig. L. Andersson argumenterede for, at den æstetiske tilgang – og den glemte modernitet – er essentiel for vores fælles rejse frem mod en bæredygtig fremtid.

“Min ambition er at vise forholdet mellem glemte, undertrykte og undereksponerede dele af den dynamiske danske modernitet. Ikke kun i arkitekturhistorien, men også inden for videnskab, kunst og poesi.