Foto: Lance Gerber, Courtesy of SUPERFLEX

Interspecies Assembly af SUPERFLEX for ART 2030

Kunstinstallation

28. oktober – 28. november 2021

Biodiversiteten er under pres, verdenshavene stiger, livet under havoverfladen er truet og vejret bliver mere og mere ekstremt. Oplev SUPERFLEX-kunstværket Interspecies Assembly for ART 2030 ved Dansk Arkitektur Center i BLOX.

Med kunstprojektet Interspecies Assembly vil den internationalt anerkendte danske kunstnergruppe SUPERFLEX engagere os alle i vores fælles ansvar for at se verdens klimaforandringer i øjnene og tilskynde os til handling. Værket er offentligt tilgængeligt og består af to dele.

Interspecies Assembly kan opleves ved BLOX, da bæredygtig udvikling og realisering af FN’s verdensmål er et centralt omdrejningspunkt for aktørerne i BLOX, både i Dansk Arkitektur Center og i BLOXHUB, som er en nordisk hub for virksomheder, rådgivere, netværk og offentlige organisationer, der alle arbejder med arkitektur, design, byggeri, tech eller andre fagområder, der skaber løsninger, som bidrager til bæredygtig byudvikling over hele verden.

Læs mere på art2030.org

Vertical Migration

DAC Passage

Vertical Migration er en dramatisk interaktiv videoinstallation, der vises 4 meter under havunderfladen i DAC passage og henleder opmærksomheden på den vigtige rolle, havet spiller i biodiversiteten. Hver aften vil en repræsentant fra dyreverdenen rejse op fra dybhavet for at besøge os, så vi kan møde én af de mange arter, vi deler vores planet med.

Bemærk, installationen i DAC Passage er aktiv fra solnedgang til solopgang, præcis som siphonophora-organismen kommer op til overfladen fra dybhavet om natten.

Skulptur-installationen Interspecies Assembly

Bryghuspladsen

Interspecies Assembly er et fysisk samlingssted, hvor dialogen arter imellem kan dyrkes og plejes. Installationen består af en række lyserøde kalkstensskulpturer, der skaber et rum, hvor mennesker midlertidigt skal sænke farten og aktivt lytte til sine medskabninger. De lyserøde skulpturer inkorporerer de teksturer, farver og former, der bedst understøtter et liv under overfladen i en mulig undersøisk fremtid med fokus på trivsel og biodiversitet.

Fra New York til Danmark

Interspecies Assembly blev præsenteret i New York i september 2021 under FN´s Generalforsamling, hvor filmværket Vertical Migration blev projekteret på FN´s ikoniske hovedkvarters bygning, og skulpturinstallationen Interspecies Assembly var udstillet i Central Park. Efter udstillingen på BLOX og Dansk Arkitektur Center rejser Interspecies Assembly videre til Kunsten Ålborg Kunstmuseum, hvor det udstilles fra februar 2022.

Om SUPERFLEX

SUPERFLEX er et internationalt anerkendt kunstnerkollektiv grundlagt i 1993 af Bjørnstjerne Christiansen, Jakob Fenger og Rasmus Nielsen. SUPERFLEX arbejder ud fra ideen at kunst ikke er bundet op på en speciel form eller kontekst.

Med en mangfoldig og kompleks praksis udfordrer SUPERFLEX kunsten og kunstnerens rolle i det moderne samfund og udfordrer magtstrukturer, globalisering, ejendomsret og sætter fokus på klimaets udfordringer og forholdet mellem arter.

SUPERFLEX arbejder med en variation af medier og emner med fokus på sociale, politiske og økonomiske systemer. www.superflex.net

Om Interspecies Assembly

Interspecies Assembly er resultatet af SUPERFLEXs dybdegående forskning i dybhavet, klima og biodiversitet. Projektet er kommissioneret af organisationen ART 2030, der forener kunst med FN’s 2030 agenda for bæredygtig udvikling og de 17 Verdensmål.

Få oplevelsen online

En digital udstilling udviklet i samarbejde med Google Arts & Culture er lanceret i forbindelse med Interspecies Assembly. Oplev den her g.co/siphonophore

Tak til

Projektet er støttet af Ny Carlsbergfondet, Det Obelske Familiefond, Beckett Fonden og Statens Kunstfond

Vertical Migration er kommissioneret af ART 2030 og TBA21-Academy. Interspecies Assembly-projektet er udviklet i tæt samarbejde med KWY.studio og Kollision.

ART 2030’s fokus på biodiversitet er støttet af Hempel Fonden.

Fotos

Lance Gerber, Ulrik Jantzen/Büro Jantzen, Eskinder Debebe, Courtesy of SUPERFLEX