Mies van der
Rohe Awards

EUmies prise –
EU’s Pris for
Moderne Arkitektur

OBS! Mindre fotoudstilling

12. maj

Udstillingen vises i Salen og er åben i weekender og på hverdage, hvor Salen ikke er optaget.

Dyk i denne lille fotoudstilling ned i visionær design og arkitektur, der beriger vores liv og byer. Oplev de inspirerende finalister og vindende værker, der har modtaget anerkendelse fra EUmies Awards 2022-juryen for deres innovative tilgang til moderne arkitektur.

Et boligkooperativ i Barcelona. Et socialt boligbyggeri med gårdhave i Cornellà de Llobregat. En studie- og fritidsbygning til universitetsstuderende med døgnåbent i London. En ombygget skole i Torino. Et museum og kunsthus i Hasselts bymidte. En stor, horisontal bygning, der skaber nærmiljø i hjertet af Berlin. Og et lokalt mødested i Paris, hvor beboere mødes, og der dyrkes grøntsager. Det er de syv projekter, du kan opleve i udstillingen.

Et hjem, en skole, et museum, et nærmiljø. Vi bevæger os rundt i byer og landsbyer, og nyder synet af bygninger, pladser og parker. Vi mindes vores gamle skole, og ser folk hygge sig med deres venner i nærmiljøet. Hver gade og hvert hus får os til at føle noget forskelligt. Hvordan de forskellige steder får os til at føle, har meget at gøre med de beslutninger, arkitekter tager sammen med de mennesker, der bor der, og de mange andre mennesker, der er med til at udforme arkitekturen. EUmies Awards præmierer steder, der muliggør en bedre livskvalitet og er nytænkende.

EUmies Awards blev grundlagt i 1988 i Barcelona af Fundació Mies van der Rohe og De Europæiske Unions program til støtte af kulturelle og kreative sektorer. Denne årlige pris hylder enestående arkitektoniske værker i Europa, og omfatter kategorierne ”Architecture og Emerging” samt eksamensprojekter fra nyuddannede arkitekter ”Young Talent”.