Ramt
af byen

Udstillingsperiode

13. oktober 2017 - 29. april 2018
♥♥♥♥♥ – Politiken

Læs pressemeddelelsen

Emne

Udstilling

Kurateret af

‘Ramt af byen’ – fotos af levende steder er kurateret af Marie Stender og udviklet af Dansk Arkitektur Center, med værker af blandt andre:
Fernando Guerra
Ieva Saudargaité
Iwan Baan
Jan Grarup
Jens Markus Lindhe
Kevin T. Allen
Ila Bêka & Louise Lemoine

Støttet af

Udstillingen er støttet af Realdania

I fotoudstillingen kunne du opleve, hvordan vi former byen og byen former os. Udstillingen havde fokus på samspillet mellem mennesket og arkitekturen. Udstillingen viste hvordan arkitekturen bliver brugt af mennesket efter byens skabelse og hvordan den skaber os.

Rene linjer, skyfri himmel og fuldkommen mennesketomt. Arkitekturfotos er ofte så fokuseret på selve bygningsværket, at menneskene der skal bruge bygningen slet ikke er med i motivet. I fotoudstillingen ‘Ramt af byen’ var det derimod sammenspillet mellem arkitektur og menneske, der var i fokus; først skaber vi byen og så skaber den os.

På Kulturnatten d. 13. oktober åbnede DAC sin sidste, store udstilling inden flytningen til BLOX bygningen i 2018. Udstillingen viste fotografier fra forskellige steder i Danmark og i verdenen, og repræsenterede både kærlige og kritiske blik på de byer og byrum, der omgiver os. Nogle gange virker bygningerne anderledes i brug end planlagt, nogle gange ændrer tiden ved både arkitektur og omgivelser, og nogle gange opstår der poetiske og berigende møder mellem mennesker og rum.

Foto af: Kristine Kiilerich
Livet mellem tørrestativerne – Det gode boligliv / Esbjerg, 2016
Foto af: Christian Lindgren
Papirøen med Copenhagen Street Food og Operaen i baggrunden / København, 2016

Fotografierne var taget af både anerkendte, professionelle fotografer og nogle udvalgte af byens mange amatørfotografer, og var valgt netop fordi de ikke som traditionelle arkitekturfotografier var tomme for mennesker, men derimod stillede skarpt på samspillet mellem det byggede og byens liv.

Hør kurator Marie Stender fortælle om ‘Ramt af byen’