Shifts

Udstillingsperiode

7. februar - 25. maj 2014

Støttet af

‘Shifts: The Economic Crisis and its Consequences for Architecture’ er skabt af Powerhouse Company i samarbejde med den hollandske arkitekturkritiker Hans Ibelings. Udstillingen i Dansk Arkitektur Center var støttet af Realdania.

Udstillingen ‘Shifts’ handlede om den økonomiske krises indflydelse på arkitekternes og arkitekturens samfundsmæssige rolle.

Dansk/hollandske Powerhouse Company stod sammen med den hollandske arkitekturkritiker Hans Ibelings bag udstillingen “Shifts” der handlede om den økonomiske krises indflydelse på arkitekternes og arkitekturens samfundsmæssige rolle.

Hvordan har finanskrisen efterladt arkitekterne?

‘Shifts’ stillede skarpt på hvordan den globale finanskrise siden 2008 har påvirket arkitekturen, hvad der gik forud for krisen, og på hvordan krisen har efterladt arkitekterne.

I dag er eksempelvis kun 5% af nye bygninger tegnet af arkitekter – er det så stadig relevant at hævde at det er arkitekterne som bærer ansvaret for den måde vi bor og arbejder på? Og hvordan påvirker krisen arkitekternes fremtidige ansvar og arbejde?

Global økonomi set gennem gyldne arkitekturmodeller

Udstillingen præsenterede gennem smukke gyldne arkitekturmodeller, der viste hvordan finanskrisen påvirkede arkitekturen og omvendt.