Dansk Arkitektur Center

Re-think
Re-use
Re-duce

Udstillingsperiode

8. november 2019 - 3. maj 2020

Hvordan designer vi til en klimapresset fremtid? D. 8. november åbner Snedkernes Efterårsudstilling i DAC og løfter sløret for nyskabende og eksperimenterende bud på fremtidens møbeldesign.

Snedkernes Efterårsudstilling i DACs Guldgalleri viser ny dansk møbeldesign skabt til en klimapresset fremtid. Flere og flere flytter til byerne, pladsen mindskes og kvadratmeterpriserne stiger. Vi skal vænne os til at bo mere fleksibelt med færre, langtidsholdbare ting. Og vi skal blive bedre til at gentænke, genanvende og minimere vores brug af materialer.

Re-think, Re-use, Re-duce

Med titlen Re-think, Re-use, Re-duce kan du opleve 36 bud fra danske designere og producenter på fremtidens møbler – som først offentliggøres, når udstillingen åbner. Materialerne er af alt fra sammenpresset savsmuld med svampelim til hamp, pil, ålegræs og industriens overskudsmaterialer. Designet er eksperimenterende, fleksibelt og i høj grad æstetisk. Og selve udstillingsdesignet er en rå stilladsstruktur, der kan bruges igen og igen – med tanke til nutiden, som handler om at gøre noget.

Se event til åbningen af udstillingen her 

2018

Udstillingen blev vist på Thorvaldsens Museum og temaet var MONO. MONO som i én farve, ét materiale og én form.

Foto: Torben Petersen

2017

Side by Side Outside – udendørsmøblets sociale potentiale. Udstillingen fandt sted i Grønnegården på Designmuseum Danmark.

Foto: Torben Petersen

2016

Udstillingen ”Pitch Black – skygger og transparens” havde kontrasterne som omdrejningspunkt og blev vist i Kongernes Lapidarium.

Foto: Alexander Arnild Peitersen

Om Snedkernes Efterårsudstilling

Snedkernes Efterårsudstilling (SE) er en platform for udvikling og eksponering af nutidig og eksperimenterende dansk møbeldesign. SE er en ikke-kommerciel sammenslutning af 88 møbelproducenter og designere, der årligt samarbejder om at skabe et nyt møbel ud fra bestyrelsens tematiske opdrag.

Udover København har SE udstillet i Tokyo, London og Stockholm og vagt stor opsigt hos danske og internationale producenter, som ofte håndplukker projekter fra SE for at sætte dem i produktion.

Hvert år udstilles møblerne på et nyt sted i samarbejde med et nyt hold af kreative kræfter. Holdet bag SE 2019 er udstillingsarkitekt Jacob Manz, fotograf Casper Sejersen og grafiker Claus Due.

Møbler af menneskehånd

Få historien om foreningen Snedkernes Efterårsudstilling (SE) og lær blandt andet om, hvordan samarbejdet mellem snedkere, arkitekter, designere og producenter har banet vejen for den demokratiske designtradition, som Danmark er verdensberømt for.