So
Danish!

So Danish!

Danmarks nationale galleri for dansk arkitektur

Danmarks nationale galleri for dansk arkitektur

Udstillingen er midlertidig lukket på grund af vandskade. Derfor er entréprisen i DAC reduceret fra 115 til 50 kr. Vi har endnu ikke en åbningsdato for den nye version af So Danish! Vores håndværkere arbejder på højtryk.

Udstillingen udfolder historien om dansk arkitektur fra vikingetiden til i dag og giver dig mulighed for at rejse ind i arkitekturen og forstå, hvor helt central den er for vores demokratiske samfund.

Med udstillingen vil du opleve, hvordan arkitekturen til alle tider har spillet en central rolle for vores dannelse, vores kulturforståelse og vores fælles fremtid. Udover alle højdepunkterne i den danske arkitekturhistorie, vil der også være mulighed for at dykke ned i de enkelte stilperioder, møde arkitekterne, og opdage helt nye projekter, som har haft stor betydning for den arkitektur, vi er omgivet af i dag og i fremtiden.

Udstillingen rummer arkitektur i alle skalatrin fra bygninger og byrum til infrastruktur og landskabsarkitektur, og den vil rumme et væld af forskellige måder at opleve arkitekturen på. Ikoniske bygningsværker vækkes bl.a. til live i små omsluttende, filmiske oplevelser, der giver dig en fantastisk og nærværende oplevelse af dansk arkitektur – det bliver næsten som at stå i den fysiske bygning.

Anmeldelser

★★★★★
Berlingske
★★★★★★
Kulturinformation
♥♥♥♥
Politiken

“Det er ingen let opgave at fortælle 1.200 års historie med arkitektur i Danmark, så både skoleelever, turister og arkitekturinteresserede alle får noget ud af det. Det er lykkedes for DAC.” – Politiken

So Danish! udstilling om  dansk arkitektur
So Danish! udstilling om dansk arkitektur

Ikoniske bygningsværker vækkes til live