Welcome
Home

Åbningsudstilling

7. maj - 23. september 2018

Emne

Bolig

Arkitekter tegner huse. Mennesker skaber hjem. Derfor er arkitekturen intet sted så nærværende og afgørende, som i de bygninger, der danner rammen om det levede liv. Hvor, hvordan og med hvem, man bor, betyder uendeligt meget for vores livskvalitet. Netop derfor var hjemmet rammen for den første udstilling i DACs nye hjem i BLOX.

Se vores kuratorer Ingeborg og Jesper fortælle om udstillingen.

Udstillingen viste de historiske nybrud, der har formet måden, vi bor på – fra industrialisering og verdenskrige til megacities og truende klimakriser. Den satte fokus på de aktuelle udfordringer, der påvirker vores boliger i dag. Og den undersøgte, hvordan vi kommer til at bygge og bo i fremtiden.

“Fremtidens bolig er allerede bygget. Om 30 år kommer de fleste danskere nemlig til at bo i boliger, som allerede står i dag. Så hvordan kan vi opgradere nutidens boliger, så de lever op til fremtidens krav om bæredygtighed, nye familieformer og forandrede drømme? Det og meget mere vil vi rigtig gerne debattere med danskerne.”
Tanya Lindkvist
Programchef for Kultur

Installation

7. maj – 21. oktober 2018
En del af udstillingen Welcome Home.

Multiple shadow house var en lysinstallation af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

Den interaktive installation er stor som et hus. Som en del af Welcome Home-udstillingen pegede værket dog på, at hjemmet og huset ikke er det samme. Huset er en bolig, men hjemmet er andet og mere end den fysiske arkitektur – mennesker eksempelvis. Olafur Eliassons kunstværk vækkede sanserne og stemmer sindet for en fælles oplevelse af, hvordan vi mennesker skaber relationer i rum.

 

 

Udviklet af

Udstilling, publikation, eventprogram og kampagne er udviklet af Dansk Arkitektur Center i partnerskab med Realdania og Bolius med Realdania som hovedsponsor.