Copenhagen Towers

Erhverv

Photo: BC Hospitality Group
 

Danmarks største erhvervsbyggeri af engelske Fosters & Partners og danske Dissing+Weitling er opført med en infrastruktur, der tager hånd om stort alle hverdagslivets behov blandt de ansatte.

Copenhagen Towers er kontor- og forretningsfolkets store schweizerkniv. Her er en alt-i-en-løsning bestående af kontorfaciliteter, konferencelokaler, restauranter, butikker, wellnessområder samt et stort 4-stjernet hotel. Alt sammen placeret i Ørestad ligeved motorvejsafkørsel 19, metro, tog og fem minutter til lufthavnen.

Copenhagen Towers’ mest iøjnefaldende karaktertræk er de to høje bygninger, som indeholder hotel og kontorer. Hotellet er tegnet af danske Dissing+Weitling, mens Foster+Partners fra London står bag kontortårnet og atriet, som binder de to tårne sammen og samtidig fungerer som hovedindgang til komplekset.

Offentligt tilgængeligt atrium

Atriet er hjertet i komplekset. Det er her, man træder ind i bygningen og fordeler sig videre rundt i bygningen. Her kommer stort set alle brugere og besøgende igennem, og her finder de en lang række fælles funktioner og aktiviteter.

Atriet er i dag offentligt tilgængeligt, og det er anlagt for at skabe liv i Ørestadsområdet – også efter kontortid. I atriet består forskellige kulturelle aktiviteter, foredrag, udstillinger samt restauranter og caféer.

3. generations kontorer og globalt businesscenter

Sjælsø Gruppen, som var developer på projektet, kalder det 3. generations-kontorer og globalt businesscenter, når de skal sætte et par nøgleord på projektet. Bag disse lidt kryptiske udtryk gemmer sig en målsætning om at skabe et arbejdsmiljø med et meget højt serviceniveau. For medarbejderne handler det om adgang til tandlæge, læge, online indkøb bragt til bilen i parkeringskælderen, foredrag og kurser i bygningen, eget betalingskort til restauranterne og caféerne, fitness og ting der ellers kan lette hverdagen.

Infrastrukturelt paradis

Copenhagen Towers ligger sammen med Ferring, Ørestad City og Rambølls kommende domicil i hvert sit hjørne af et stort kvadratisk område, der gennembrydes fra alle sider af infrastruktur: Metro, tog og motorvej.

Det rummer i dag cirka 5.000 arbejdspladser og er det største erhvervsbyggeri samlet på et sted i Danmark. 

Sted

Amager

Arkitekt

Foster & Partners
Dissing+Weitling

Bygherre

SG Nord Holding
WTCC

Opført

2009
 

 

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.