Strandlodshus

Bolig

800
Photo: Pernille Kaalund
Arkitektur-tidslinje

Arkitektur-
tidslinje

Dyk ned i arkitekturhistorien og bliv klogere på alle stilarterne, perioderne og hvad der kendetegner dem.

Se tidslinje

Strandlodshus er med sin attraktive beliggenhed ved Amager Strand et eksempel på, hvordan København tilstræber at sikre plads til forskellige indkomstgrupper i nye kvarterer. Familieboliger, plejeboliger og en børneinstitution er sat sammen i komplekset, der samtidig er særligt energioptimeret.

Fra de øverste lejligheder er der lige så god udsigt over Øresund til Sverige som i de dyre private lejligheder, der ligger i nærhedene. Det almene byggeri rummer familie- og plejeboliger, børneinstitution, supermarked og parkeringskælder, alt imens at det er ‘fremtidssikret’ i forhold til fremtidens visioner omkring et bæredygtigt København.

Bygningen er af såkaldt lavenergiklasse 2015, hvilket betyder at det lever op til betydeligt højere energimæssige standarder end normalt. Det kommer blandt andet til udtryk i de højisolerende facader, et avanceret varmegenvindingsanlæg samt et system til lokal afledning af regnvand med regnsvandsbassiner i gårdhaven.

Strandlodsgade er udnævnt til bydelsgade

Københavns Kommune har udnævnt Strandlodsvej til fremadrettet at være en bydelsgade, og dermed et knudepunkt for en del af Nordøst-Amagers trafik. Her er der lige så stort fokus på kollektive og grønne transportalternativer, hvilket resulterer i vægtning af trafiksaneringer, samt cykelstier med lige så høj prioritet som veje, der skal afhjælpe biltrafikken.   

Projektet er resultatet af et samarbejde mellem DOMUS arkitekter, Rambøll, LiW Planning og Hausenberg: “Vores tætte tværfaglige samarbejde er et godt eksempel på, at man sammen kan lave et bedre og mere helstøbt projekt,” fortæller arkitekt og partner, Peter Jerichau fra DOMUS arkitekter. “Vi glæder os over, at det er lykkedes, at få lavt energiforbrug, materialekvalitet og lysfyldte, funktionelle boliger til at gå op i en højere enhed.”