Fang din by – i forandring

Foto: Asger Korsgaard

Sådan deltager du

Læg dit billede på instagram med #DACfangdinby2019.

Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fotokonkurrence Fang din by” i emnefeltet

Bemærk, at vi også har en konkurrence for elever og skoleklasser.

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor du kan vise os din by, som du ser den. Sammen med hobbyfotografer og fotonørder fra hele landet, er du med til at vise, at vores byer er fulde af finurlige detaljer, historiske hjørner, nye byrum og fantastisk flot arkitektur. Også der, hvor vi ikke altid ser godt nok efter.

I år er temaet for fotokonkurrencen forandring i byen. For vores byer forandrer sig hver dag. Og det går stærkt. Vi tilpasser os klimaforandringer, bygger i højden, river gammelt ned og skaber nye byrum. Men hvordan ser det ud, når gammelt møder nyt? Er forandringen af vores byer altid godt? Og hvor sker forandringerne i din by? Det vil vi gerne se dit syn på. De stærkeste fotografier bliver udstillet for offentligheden i Dansk Arkitektur Center henover sommeren.

Din opgave i fotokonkurrencen er: Fotografer steder i byen, hvor du ser en forandring.

I bedømmelsen af dit billede vægtes der at

 • Årets tema tydeligt fremgår.
 • Der er interaktion mellembyrummet og mennesker.
 • Billedet er spændende komponeret.

Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival, Københavns Kommune, The Wall Market og BrandFactory.

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der stor chance for at komme blandt de billeder, der udstilles i København. Se mere om det nederst i afsnittet.

1. præmie
 • Et megastort kunstprint af dit vinderfoto fra The Wall Market (120 * 180 cm)
 • Et gavekort på 1500 DKK (kan ikke veksles til kontanter) til DAC. Gavekortet kan bruges til events, i DAC Design Shop eller i DAC Café.
 • Et medlemskab til DAC Klub for dig og en ledsager
2. og 3. præmie vinder begge
 • Et stort kunstprint af dit vinderfoto fra The Wall Market (60 * 90 cm)
 • Et medlemskab til DAC Klub for dig og en ledsager

Vinderne af 1. – 3. pladsen får direkte besked senest d. 20. maj, og den endelige vinderfordeling offentliggøres og kåres til udstillingsåbningen d. 7. juni.

De bedste ca. 120 billeder udstilles i en af to udstillinger, der begge løber henover sommeren. Den ene halvdel af udstillingen kommer til at være på Bryghuspladsen foran BLOX i Indre By. Den anden del af udstillingen kommer til at skifte rundt på seks centrale københavnske pladser.

Hvornår er konkurrencen?

Konkurrencen løber til den 19. april 2019. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen. Vinderne får direkte besked i uge 21.

Udstillingsperioden for billederne er fra 7. juni – 30. august 2019.

Juryen i fotokonkurrencen

Maja Dyrehauge Gregersen

Festivaldirektør for Copenhagen Photo Festival

Som direktør for Copenhagen Photo Festival er Maja med til at sætte fokus på international kunst- og dokumentarfotografi. For Maja er fotografiet interessant og vigtigt, fordi fotografiet er blevet et hverdagssprog, som alle forholder sig til og bruger. Samtidig vokser interessen for fotografiet som professionel kunstart, og visuel storytelling får mere og mere opmærksomhed. Personligt er Maja særligt vild med fotografi, hvor det kunstneriske og det dokumentaristiske går op i en højere enhed.

Janus Engel Rasmussen

Foto- og videojournalist for bl.a. Politiken, The Guardian og Aftenposten og medstifter af Fotocafeen ARKIV

Som fotograf arbejder Janus primært med dokumentar-, portræt- og reportagefotografi. Hans fotos er præget af et skarpt blik for det øjeblikkelige og autentiske, med en formidling af det smukke i det almindelige og det uforudsete i det hverdagsagtige.

Christian Juul Wendell

Kommunikationschef ved Institut for (X) og projektleder i Bureau Detours

Christian er informationsvidenskaber og uddannet Kaospilot, og med sit engagement i Institut for (X) og Bureau Detours er han involveret i kreative projekter, der udfordrer vores måder at tænke byrum, arkitektur og sociale fællesskaber på. Christian er desuden formand i bestyrelsen for Frontløberne, en projektplatform for unge kulturskabere, baseret i Aarhus.

Konkurrencebetingelser

Betingelser for deltagelse i Fang din by 2019 fotokonkurrence og efterfølgende udstilling

Når du uploader et billede til Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence “Fang din by – i forandring” accepterer du samtidig følgende betingelser og rettigheder. Dansk Arkitektur Center refereres herfra som DAC.

 • 1 KONKURRENCETYPER: DAC afvikler parallelt to konkurrencer i Fang din by projektet.
  a. Skolekonkurrencen henvender sig til elever i udskolingen og ungdomsuddannelser, og indeholder en tekstdel hvor deltageren skal beskrive baggrunden for sit billede, her går præmieringen til elevens skoleklasse. Deltagelse foregår ved at underviseren indsender billederne på sine elevers vegne til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger og fototekst med ” Skolekonkurrence Fang din by” i emnefeltet. Den pågældende skole holdes ansvarlig for, at den individuelle elev har ophavsret til materialet.
  b. Den almene konkurrence er åben for alle deltagere over 18 år, og præmieringen går til den enkelte deltager. Deltagelse foregår ved at tagge sit billede på Instagram med #DACfangdinby2019 eller ved at indsende sit billede til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger med ”Fotokonkurrence Fang din by” i emnefeltet. Derudover er deltagerbetingelserne ens jf. nedenstående.

 

 • 2 KONKURRENCEPERIODEN: Skolekonkurrencen løber fra d. 25. februar – 12. april 2019. Den almene konkurrence løber fra 4. marts – 19. april 2019. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen. Vinderne udvælges inden d. 20. maj og kåringen finder sted d. 7. juni på Bryghuspladsen i København. Udstillingsperioden for billederne er 7. juni – 30. august 2019.

 

 • 3 BILLEDOPLØSNING: Uanset om man deltager via e-mail eller Instagram skal Dansk Arkitektur Center kunne få adgang til en fotofil i høj opløsning (filstørrelse 2MB-10MB). Det indsendte billede skal være i .jpg-filformat, hvilket er standarden for de fleste kameraer og mobiler.

 

 • 4 LOKATION FOR MOTIV: Vi opfordrer fotointeresserede over hele landet til at deltage – det er til gengæld et krav, at billedet er taget i Danmark, for at kunne afspejle byrummet og udviklingen i danske byer.

 

 • 5 RESTRIKTIONER ANG. MOTIV: Det er forbudt at uploade fotografier af mennesker, der ikke har givet samtykke til at billedet må offentliggøres. Det samme gælder for billeder af mennesker i private, prekære eller skamfulde situationer, uanset om de er fotograferet på offentligt område. Du er personligt ansvarlig for, at eventuelle personer i motivet har givet tilladelse til at du må benytte et billede af dem, og et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.

 

 • 6 ANTAL BILLEDER: Du er velkommen til at indsende eller tagge flere billeder i den almene konkurrence. Hver deltager kan dog kun vinde præmier med et enkelt billede i konkurrencen. For skolekonkurrencen gælder at den enkelte elev kun kan deltage med et foto.

 

 • 7 BRUGSRET: Når du indsender et billede til Dansk Arkitektur Center, accepterer du samtidig, at billedet må benyttes af Dansk Arkitektur Center til promovering af fotokonkurrencen, promovering af og i den efterfølgende udstilling og i fremtidige Fang din by-udgaver inkl. skolemateriale, som DAC udarbejder til gratis brug for skolerne. DACs promovering indbefatter, men er ikke begrænset til: nyhedsbreve, offentliggørelse på internettet og sociale medier, beskrivelser af DACs projekter samt optagelse i publikationer herunder gennem tredjeparts pressereportager. Hvis DAC ønsker at benytte dit billede i en anden kommerciel sammenhæng, vil vi kontakte dig forudgående for at få din accept. Du har til enhver tid ophavsretten til dine billeder, og du vil altid blive krediteret ved brugen af dine billeder.

 

 • 8 OPHAVSRET: Det er forbudt at uploade/tagge fotos, som ikke er taget af dig selv. Du skal kunne bekræfte, at du er ophavsmand/kvinde til de fotografier du indsender og har ubegrænset ret til brug af billederne og dermed også retten til at offentliggøre billederne. Du skal også garantere, at alle billederne er fri af tredjemands rettigheder, og at alle identificerebare personer på billederne er indforståede med brug af  billederne i henhold til DACs retningslinjer. Et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.

 

 • 9 UDMELDELSE FRA KONKURRENCEN: Du kan i konkurrenceperioden trække din deltagelse tilbage. På Instagram trækkes din deltagelse tilbage ved at fjerne hashtagget #DACfangdinby2019 og i skolekonkurrencen gøres det ved at sende en mail til fangdinby@dac.dk. Efter konkurrencens afslutning tilfalder brugsretten til billedet til DAC jf. ovenstående afsnit.

 

 • 10 FRASORTERING: Vi forbeholder os ret til at frasortere stødende eller på anden vis upassende billeder. Billeder med vandmærke eller tekst som f.eks. dato på billedet frasorteres af hensyn til udstillingen. Dansk Arkitektur Center kan slette indsendte billeder til enhver tid, hvis de ikke overholder ovenstående vilkår.

 

 • 11 BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER: Dit navn og personlige oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med konkurrencen og udstillingen. Dit navn kan blive nævnt i forbindelse med kreditering af billederne. Vinderne kontaktes direkte og offentliggøres via Dansk Arkitektur Centers kanaler.

Efter konkurrencens afslutning vil vi sende dig en mail hvor du kan tilmelde dig at blive orienteret om næste års konkurrence, hvis du ønsker det. Hvis du ikke ønsker efterfølgende information, vil dine oplysninger blive slettet ved udgangen af udstillingen i efteråret 2019.
Dine oplysninger vil ikke blive benyttet til promovering af andre aktiviteter i Dansk Arkitektur Center eller i kommerciel sammenhæng. De indsendte personlige oplysninger behandles fortroligt og udleveres ikke til tredjepart. Læs vores generelle retningslinjer ang. Persondatapolitik.

Dette dokument er under løbende udvikling og vil blive ændret uden forudgående anmeldelse.
Ved at tilføje dit billede accepterer du betingelserne i denne aftale. Hvis du ikke er enig i vilkårene, skal du ikke tilføje dine billeder. Hvis du er i tvivl om, hvad vilkårene betyder for dig, så kontakt projektteamet på fangdinby@dac.dk