Børn bygger kæmpe indisk Kapla-by i vinterferien

Palmer, bambus, chai og farverige sarier. Dansk Arkitektur Center omdannes i vinterferien til et stort byggeværksted inspireret af den indiske arkitektvirksomhed Studio Mumbai. Under ’Byg for børn – Indiens arkitektur i KAPLA’ kan børn og forældre i fællesskab bygge sine egne indiskinspirerede huse med de populære KAPLA træklodser og med sjove minimursten.

 

Hvordan bygges huse, der skal modstå den stærke monsunregn eller skærme for den stærke sol? Eller hvordan ser et hus ud, når man lader sig inspirere af indiske templer og smukke håndværkstraditioner?

Deltagerne kan søge inspiration i udstillingen om Studio Mumbai, og Dansk Arkitektur Centers guider står klar med viden og gode råd. Workshoppen lægger ud med en kort introduktion til Indiens forskellige stater, som børnene skal bygge huse til. Hver stat differentierer sig i klima, landskab og beboere, og børnene kan lade sig inspirere af udstillingen samt lyd og fotos til at skabe sin helt egen individuelle, indiske bygning.

Workshoppen foregår ved, at deltagere får tildelt en byggegrund i byen eller på landet i de forskellige egne i Vores Indien. Her skal de ved hjælp af forskellige byggeteknikker med minimursten og træ bygge sit bud på, hvordan f.eks. en bolig, en skole eller noget helt andet ser ud, når man gir’ den som både håndværker og arkitekt,siger Gitte Mathiasen, projektleder af workshoppen i Dansk Arkitektur Center.

Når den sidste hånd er lagt på værket, har deltagerne mulighed for at deltage i en Instagram-konkurrence. De kan lægge sit foto på Instagram og deltage i en konkurrence om at vinde en flot pakke med KAPLA-klodser, så leg og byggeri kan fortsætte hjemme i stuen.

I udstillingen ‘Studio Mumbai – mellem solen og månen’ kan man få inspiration til sit værk og nogle alternative arbejdsprocesser. I stedet for at arkitekten tegner, hvor vinduet skal sidde, afprøver håndværkerne undervejs, hvordan konstruktionerne skal udfolde sig.

Dette er en fordel, da forståelsen for landskaber og klimaforhold er altafgørende for at kunne skabe bygninger, der passer til den lokale kontekst.

Med inspiration fra Studio Mumbais alternative arbejdsprocesser, får børnene hermed lov til at prøve kræfter med samme metode ved at eksperimentere og bygge sin helt egen indiske bygning i KAPLA og minimursten.

DAC& CAFE tilbyder tilbyder 1 kop chai/kakao/kaffe + indiske ingefærsmåkager inkl. workshopbillet til 125 kr. (værdi 130 kr.)