Danske arkitekttalenter udstiller egen tegnestue i DAC

Pressemeddelelse

København
2018

Kontakt

Dansk Arkitektur Center inviterer danskerne inden for til udstillingsrækken Dreyers Arkitektur Galleri, som giver taletid til nye, innovative danske arkitekter. Henover efteråret får tre udvalgte tegnestuer mulighed for at udfolde deres idéer og visioner for fremtidens arkitektur i hver sin udstilling i Dansk Arkitektur Center. Den 19. oktober åbner den anden udstilling i rækken, når WE architecture udstiller egen tegnestue i Trappegalleriet.

Dansk Arkitektur Centers nye hjem i BLOX bliver i løbet af efteråret forvandlet til et levende og dynamisk udstillingsvindue for tre tegnestuer i vækstlaget af dansk arkitektur. Udstillingsrækken hedder Dreyers Arkitektur Galleri og blev åbnet d. 14. september af LETH & GORI med en imponerende, rumlig trækonstruktion, som blev bygget henover Trappegalleriet i DAC. Nu følger WE architecture trop ved at flytte en del af tegnestuen ind i Trappegalleriet.

”Vi fik en fantastisk start på Dreyers Arkitektur Galleri med LETH & GORIs åbningsudstilling, og nu glæder vi os meget til at byde WE architecture velkommen inden for i Trappegalleriet, hvor de bogstaveligt talt flytter ind og på den måde udstiller deres tegnestue og hverdag for gæsterne. Vores nye hjem i BLOX giver os andre muligheder for at invitere den brede befolkning og forbipasserende i byen indenfor samtidig med, at huset giver tegnestuerne et helt nyt rum at præsentere deres arbejde og visioner i. Det får vi for alvor foldet ud med Dreyers Arkitektur Galleri,” fortæller Tanya Lindkvist, programchef i Dansk Arkitektur Center.

I sit nye hjem på Bryghuspladsen i København vil DAC sætte nye standarder for arkitektonisk formidling og åbne arkitekturens verden for en bredere skare. Lokale såvel som turister skal opdage, at arkitektur er overalt og har en kæmpe betydning for vores livskvalitet og hverdag. Målet er, at gæster forlader DAC med et nyt perspektiv, så de er bedre i stand til at tage stilling og stille krav til de omgivelser, de færdes i til hverdag.

Danske talenter frem i lyset

Dreyers Arkitektur Galleri er et samarbejde mellem DAC og Dreyers Fond, der har særligt fokus på at fremme nye danske arkitektvirksomheder. Det er tredje år i træk, at Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Dreyers Fond giver nystartede arkitektvirksomheder frie hænder til at skabe deres egen udstilling i DAC.

”Dansk arkitektur har i flere år været med helt fremme på den internationale scene, og vores ambition med udstillingsrækken er at bringe nogle af de nye talenter i dansk arkitektur frem i lyset. Dreyers Arkitektur Galleri er et udstillingsvindue, der kan være med til at give nye danske tegnestuer et formidlingsløft og en stemme over for såvel nationale som internationale aktører,” forklarer Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

Fokus på mennesker og materialer

De tre tegnestuer, der er udvalgt i år, er LETH & GORI, WE architectureog POINT. Fælles for alle tre ​er, at de bringer noget nyt til den almene opfattelse af, hvad arkitektur er, hvor den skal hen, og hvilken rolle den skal spille i vores byer og samfund. Mennesker og materialer er i fokus, når der i udstillingerne skabes rum til det liv, der skal leves i og omkring bygningerne.

Om Dreyers Arkitektur Galleri

Dreyers Arkitektur Galleri vises i Dansk Arkitektur Center i BLOX fra den 14. september til 30. november 2018. Book en gratis billet på dac.dk til WE architectures åbning af årets anden udstilling ”WE” den 18. oktober 2018 fra kl. 16.00 – 18.00. Udstillingsrækken Dreyers Arkitektur Galleri blev oprettet i 2016 og har siden fungeret som en platform for vækstlaget i dansk arkitektur. Udstillingen foregår i Trappegalleriet i DAC, hvor der er gratis adgang.

Juryudtalelser

Marianne Levinsen om LETH & GORI: 

”LETH & GORI formår at fremhæve det skønne og karakterfulde i enkle strukturer og robuste byggematerialer – og har en særlig følsomhed for skala, krop og materialitet. De forstår at skabe rum til kroppen.”

Dan Stubbergaard om WE architecture:

”WE architecture ånder for at nære menneskelige relationer både i form af de fællesskaber, som skaber arkitekturen, og i det levede liv, som senere udfolder sig i de byggede projekter.”

Frank Maali om POINT:

“Med forankring i tid og sted søger tegnestuen POINT at udklække fortolkninger af rum og bygning.

Om WE architecture

WE architecture er stiftet af arkitekterne Marc Jay og Julie Schmidt-Nielsen i januar 2009 med fokus på innovation, fællesskab og dialog. Tegnestuens faglighed strækker sig fra interiør til bygningsarkitektur og urbant design med særlig erfaring i bolig- og kulturbyggeri. I 2013 modtog tegnestuen hovedlegatet fra Statens Kunstfond, og i 2014 og 2016 udstillede de på Biennalen i Venedig.

WE architectures udstilling i Dreyers Arkitektur Galleri tager udgangspunkt i fællesskabet. WE står for fællesskab, og det gennemsyrer alt, hvad tegnestuen laver – fra koncepter og processer til tegnestuens egen fælleskabsorienterede kultur. I udstillingen vil du opleve tegnestuens fortolkning af fællesskabet og få et helt særligt kig ind i deres arbejde, når de selv flytter ind i galleriet og omdanner Trappegalleriet til deres nye udvidede arbejdsrum.

Udstillingskalender

WE architecture:
19. okt. – 2. nov.

POINT:
8. nov. – 30. nov.

Læs mere om de tre tegnestuer

LETH & GORI

WE architecture

POINT

 Dreyers Arkitektur Galleri er støttet af Dreyers Fond og udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.