Bag
facaden

Bag
facaden

Udstilling

21. april - 3. oktober 2021

Du er i berøring med arkitektur hver eneste dag. Men er du bevidst om, at arkitekturen skaber rammerne for, hvordan du lever dit liv – og lever sammen med andre? Ofte kender vi facaden, men ikke historien bag.

Vi danskere har en indbygget ide om altid at kunne gøre det lidt bedre, og det smitter af på vores arkitektur. Hvad er på spil, når vi bygger de rammer, vi alle lever i? Hvilke kræfter driver udviklingen frem, hvilke fejl begår vi undervejs, og hvordan retter vi op på dem?

Udstillingen giver et kig ’bag facaden’ på noget af den arkitektur, vi omgiver os med. Den berører emner, der både optager os dybt, men også skiller os ad.

Gå på opdagelse i de redskaber som danske arkitekter, designere og byplanlæggere anvender, når de formgiver verden omkring os. Bliv klogere på hvordan man arbejder med at skabe arkitektur, og hvilke overvejelser, der ligger bag den facade, vi ender med at kigge på.

Anmeldelser

♥♥♥♥
Politiken
★★★★
Berlingske

Det kan du opleve

Gå på opdagelse

Udstillingen er bygget op som en dragende teaterscene med forskellige scenografier, kapitler og historier, der kan opleves uafhængigt af hinanden, men som skaber én samlet fortælling. Gennem masser af cases, billeder, 1:1 installationer, arkitekturmodeller, film og interaktive elementer skildrer Bag Facaden, hvad det er dansk arkitektur kan, og hvad den betyder for dig og mig.

Prøv kræfter med VR

Bliv inspireret af Bjarke Ingels’ kreative univers og tegn selv 3D-arkitektur i vores VR-installation.

Lys, lys og lys

Danske arkitekter har tradition for at arbejde med lys og lysindfald. Både når der bygges boliger, skoler, og offentlige bygninger, men også i indretningen. Hvad betyder lys for vores velbefindende? Er lys en menneskeret? Og er funktion og æstetik lige vigtigt?

Derfor skal du kende Jan Gehl

Jan Gehls arbejdsværelse

Mød den danske arkitekt og byplanlægger Jan Gehl, hvis arbejde har høstet international anerkendelse og sat et kæmpe aftryk i måden, vi tænker byplanlægning på – også i udlandet, hvor hans bog “Livet mellem husene” er oversat til 40 sprog.

I udstillingen kan du gå på opdagelse i hans arbejdsværelse, kikke i private notesbøger, høre Jan fortælle og se hvad der ligger til grund for de spændende studier, der fx har skaffet cykelstier i Moskva og bilfri-zone på Times Square i New York.

Arkitektur til debat

Samtale-startere

Du finder små samtale-startere rundt omkring i udstillingen, som opfordrer os alle til at stoppe op og tale med hinanden om den arkitektur, der omgiver os.

Relaterede udstillinger

Hello Denmark

8. juni 2020 – 29. august 2021

Vi hylder dansk arkitektur og design og går i kødet på det, der har gjort Danmark og København populært i hele verden: Det gode hverdagsliv.

Understanding the Impact of Architecture

21. april – 26. september 2021

Oplev en kunstners blik på arkitekturen. I litografiserien ‘Understanding the Impact of Architecture’ zoomer John Kørner ind på arkitekturen og dens indflydelse og påvirkning.

Fotocollage

Projekter

Harpa – Reykjavik Koncertcenter, 2011
Henning Larsen Architects, Batteriid Architects og Olafur Eliasson

Søholm, 1950
Arne Jacobsen

Clever Ladestation, 2019
Cobe, AB Clausen og Arup

Frihavnstårnet, 2017
Praksis Arkitekter

Sydney Operahus, 1957-1973
Jørn Utzon og Ove Arup

Enghaveparken, 2019
TREDJE NATUR, COWI og Platant

Udenrigsministeriet i Riyadh, 1984
Henning Larsen Architects

Grundtvigs Kirke, 1928-1940
P.V. Jensen Klint, Kaare Klint og Esben Klint

Kamelia Hus, 2019
Mangor & Nagel, MidtConsult og Marianne Levinsen

Kannikkegaarden, 2016
Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Oesten Ingeniører og Arkitekter og Schønherr

DONG Dortheavej, 2018
BIG – Bjarke Ingels Group

Tingbjerg bibliotek og kulturhus, 2018
Cobe, Rune Fjord Studio

Center for Kræft & Sundhed, 2011
Nord Architects og Wessberg

Vestersøhus, 1935-1939
Kay Fisker og C.F. Møller

Jan Gehl, arkitekt

Fotos

Rasmus Hjortshøj, Jens Markus Lindhe, Anders Sune Berg, Sandra Henningsson, Richard Bryant, Jannick Børlum, Nic Lehoux, Kirill, Kevin Murray