Banebrydende byggeri

Udstillingsperiode

9. oktober 2015 - 3. januar 2016

Kurateret af

‘Banebrydende Byggeri – 100 danske gennembrud, der ændrede verden’ var udviklet i et partnerskab mellem Realdania og Dansk Arkitektur Center.

Støttet af

Projektet var foruden Realdania støttet af Rambøll, Sund & Bælt, DISSING+WEITLING Architecture og schmidt hammer lassen architects.

Dansk Arkitektur Center viste i en ny udstilling 100 byggerier, der har været med til at forme danskernes og omverdenens billede af dansk arkitektur i verdensklasse.

Vidste du, at Storebæltsbroen er Europas længste hængebro? At Operaen i Sydney er udnævnt som umistelig verdenskulturarv af FN? Eller at Bella Sky Hotel i Ørestad er skævere end det skæve tårn i Pisa? Alle har de gjort en forskel i verden – og alle er de tænkt og skabt i samarbejde mellem danske arkitekter og ingeniører.

Disse tre og 97 andre byggerier og anlæg kunne opleves på Dansk Arkitektur Centers efterårsudstilling ‘Banebrydende byggeri – 100 danske gennembrud, der ændrede verden’. Udstillingen stillede skarpt på udvalgte gennembrud i dansk arkitektur, der har sat nye standarder og rykket vores opfattelse af, hvad byggeri kan gøre for mennesker.

Byggeri i verdensklasse

Danske byggerier har en høj international profil: Uanset om man befinder sig i Frankrig, Iran, Australien eller USA, så fortæller danske arkitekter og ingeniørers projekter altid en historie om stærk innovation, høj formgivningskvalitet og en humanistisk tilgang.

I udstillingen Banebrydende Byggeri satte Dansk Arkitektur Center fokus på 100 byggebedrifter i Danmark og i udlandet, hvor visionære danske arkitekter og innovative ingeniører har været med til at udvikle, opfinde og genopfinde arkitekturen og derved sætte helt nye standarder inden for byggeverdenen – såvel den danske som den internationale.