Fang din
by 2017

Udstillingsperiode

11. maj - 30. juni 2017

Emne

Fotoudstilling

Støttet af

Fang din by blev produceret i samarbejde med Copenhagen Photo Festival og Politiken. Projektet var støttet af Realdania.

Hvordan har byen særlig betydning for dig? Denne udstilling tog udgangspunkt i årets store fotokonkurrence ‘Fang din by’, hvor by-entusiaster gav deres bud på, hvordan identitet kobles til det urbane rum.

Et stort udvalg af billederne fra den afholdte konkurrence ‘Fang din by’ kunne opleves i denne udstilling, som vidnesbyrd på de mange oplevelser og øjeblikke der blev indfanget i foråret 2017.

Fang byens mellemrum og forbindelser

Byen består af et utal af passager og forbindelser i form af broer og veje samt offentlig transport, der fører os fra A til B. Måske har disse forbindelser bragt dig tættere på byens liv og kerne eller tættere på dine ønsker og gøremål. Hvilke dele af byens forbindelser skaber særlig betydning for dig?

Bygninger og konstruktioner fremhæves ofte som dét, der giver en by identitet. Men byens mellemrum som pladser, parker eller dine hemmelige fristeder er i lige så høj grad med til at skabe byen. Det kan være steder, du kan finde ro, være aktiv eller mødes med dem, du holder af.

I denne konkurrence greb deltagere deres kamera, og fangede de øjeblikke, der illustrerede deres forbindelser og mellemrum, som var unikke for dem. De blev delt på Instagram under hashtaggene:

#fangdinby_mellemrum eller  #fangdinby_forbindelser

Eksklusive præmier på højkant

Fotografierne blev bedømt af en professionel jury, som udvalgte vindere samt fotos til udstillingen. Vinderbillederne blev afsløret ved udstillingsåbningen d. 11. maj 2017.

Juryen bestod af:

  • Thomas Borberg, fotochef, Politiken
  • Maja Dyrehauge Gregersen, festivalleder, Copenhagen Photo Festival
  • Morten Kirckhoff, Fotograf, Forladte Steder
  • Astrid Maria Rasmussen, arkitekturfotograf og instagrammer

Præmien for udskolingen: klassen med de bedste billeder vandt billetter til Copenhagen Photo Festival (2 stk. pr. elev), en særrundvisning i festivalens Photo City samt en særomvisning i en udstilling i Dansk Arkitektur Center.

Anden og tredje præmien var en særomvisning i en udstilling Dansk Arkitektur Center.

1. Præmie: var en arkitekturrejse for én person til Basel, arrangeret af Dansk Arkitektur Center. Værdi 8.995 kr. En tur, der byder på design og arkitektur i verdensklasse.

Derudover vandt vinderen den signerede bogserie ‘ABANDONED’ vol. 1-3 af fotograferne Jan Elhøj & Morten Kirckhoffs.

2. Præmie: var et eksklusivt, signeret bogsæt af fotograferne Jan Elhøj & Morten Kirckhoffs bogserie ‘ABANDONED’ vol. 1-3.

Forfatterne af ‘ABANDONED’ / Forladte Steder har gennem deres kamera dokumenteret forskellige efterladte steder rundt omkring i verden, og udstillede i 2016 en række af deres billeder på Dansk Arkitektur Center.

3.-5 Præmie: var fotobogen ‘Picture the Music’, udgivet af Copenhagen Photo Festival samt 2 billetter til Copenhagen Photo Festival 2017 (1.-11. juni)

Desuden fik alle vindere tildelt 2 entrébilletter til DACs udstilling ‘Sambuichi’ (28. april-25. juni).

Copenhagen Photo Festival

‘Fang din by’ var en del af Copenhagen Photo Festival 2017, som fandt sted 1.-11. juni.

Se andre udstillinger i samme række

Fang din by 2015