Fang din by 2015

Udstillingsperiode

7. oktober - 30. november 2015

Kurateret af

Fang din by! var udviklet af Canon, Politiken og Dansk Arkitektur Center i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.

Støttet af

Projektet var støttet af Realdania.

Hen over sommeren 2015 har en lang række af by-entusiaster med kameraet i hånden dokumenteret byens særlige stemninger, dens mennesker og dens helt overraskende øjeblikke. Resultaterne blev vist i udstillingen ‘Fang din by’, der med en samling af sjove, flotte og overraskende billeder fejrede livet i byen.

Det liv, vi lever i byen, formes af de steder, mennesker og oplevelser, der møder os. De steder, hvor vi færdes hver dag, og som får os til at føle os hjemme. De mennesker, som omgiver os, og som bliver vores naboer, vores venner eller blot markante forbipasserende, der minder os om de mange forskellige måder, man kan leve sit liv på. Og de mange indtryk og oplevelser, byen giver os, når den står på den anden ende med uvejr, fester, events eller demonstrationer.

‘Fang din by’ var en fejring af livet i byen og viste mere end 1000 personlige blik på byen, fanget på kamera hen over sommeren 2015.

I en stor fotokonkurrence og en række mindre udfordringer på Instagram, igangsat af Canon, Politiken og DAC, bad vi alle med et kamera til rådighed om at vise os smilet, hemmeligheden og mødet i den by, de bor i. Resultaterne kunne ses i udstillingen og var et vidnesbyrd om de mange oplevelser i sommeren 2015. Havde du deltaget i konkurrencen, kunne du gå på jagt efter netop dit billede i den sværm af personlige øjebliksbilleder, der udjorde udstillingens univers.

Juryen havde udvalgt vinderbilledet og seks 2. plads fotos, som blev afsløret til udstillingsåbningen den 7. oktober 2015. Udstillingen viste juryens udvalgte fotos samt vinderne af konkurrencens tre instagramudfordringer.

Juryen bestod af:

  • Thomas Borberg, Politikens fotochef
  • Maja Dyrehauge Gregersen, festival manager i Copenhagen Photo Festival
  • Julie Boserup, kunstner
  • Else-Marie Westh, Corporate & Marketing Communications Director i Canon
  • Rune Huvendick, chef for Kommunikation og Markedsføring i Dansk Arkitektur Center
Se andre udstillinger i samme række
Fang din by 2017