Fang
din by 

– En by for alle

Fang din by er en fotokonkurrence, hvor du kan vise os din by, som du ser den. Sammen med fotografer og fotonørder fra hele landet, er du med til at vise, hvordan arkitekturen danner ramme for det liv, vi lever.

For 6. år i træk afholder Dansk Arkitektur Center den landsdækkende fotokonkurrence Fang din by, hvor alle fotoglade danskere kan deltage.

Årets tema er En by for alle

Vi er fælles om vores byer – men er der plads til alle? Inviterer din bys arkitektur til at alle borgere kan bruge byens rum? Er der muligheder for alle at udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet, handicap?

Vis os de gode eksempler – eller måske de mindre gode.

Med Fang din by ønsker vi at se din fortolkning at temaet ”en by for alle”.

De stærkeste fotografier bliver udstillet for offentligheden på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center og på fire udvalgte biblioteker fordelt over hele landet (Aarhus DOKK1, Sønderborg, Faaborg og Ringsted).

I bedømmelsen af dit billede vægtes der at:

 • Årets tema tydeligt fremgår
 • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
 • Billedet er spændende komponeret

 Fotokonkurrencen er støttet af Realdania og udviklet i samarbejde med Copenhagen Photo Festival.

Bemærk, at vi også har en konkurrence for skoleklasser

Sådan deltager du

Læg dit billede på Instagram med #DACfangdinby2021.

Eller

Send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk og skriv ”Fang din by 2021 – hovedkonkurrence” i emnefeltet.

Vi opfordrer alle – uanset hvor du bor og hvem du er – til at deltage i konkurrencen. Vi glæder os til at se din fortolkning af temaet ”en by for alle”.

Hvornår er konkurrencen?

Konkurrencen løber fra d. 13. marts til d. 13. maj 2021. Billeder der indsendes eller tagges efter denne dato tages ikke i betragtning til konkurrencen. Vinderen får direkte besked i uge 21.

Udstillingsperioden for billederne er fra d. 18. juni – 7. oktober på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. Udstillingen vises også på bibliotekerne: Aarhus DOKK1, Sønderborg, Faaborg og Ringsted.

 

Tidligere bidrag til konkurrencen af: Wilfred-Gachau, Lene Berg Rødbro, Asger Korsgaard, Sean Bodin, Kirsten Damgaard og Helle Kristiansen.

Hvad kan du vinde?

Der er gode præmier på højkant til vinderne af fotokonkurrencen – men selv hvis du ikke vinder, er der stor chance for at komme blandt de 55 billeder, der udstilles i København og på fire udvalgte biblioteker (Aarhus DOKK1, Sønderborg, Faaborg og Ringsted).

1. præmie

 • En guidet tur rundt i Dansk Arkitektur Centers aktuelle udstilling + en lækker frokost i DAC Café med spektakulær udsigt over Københavns havn (for dig +4)
 • Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm.

2. og 3. præmie

 • Dit eget vinderfoto trykt på akrylplade i format 70×100 cm.

 

Vinderne af 1., 2. og 3. pladsen får direkte besked ultimo maj 2021.
Den endelige vinderfordeling offentliggøres og kåres til udstillingsåbningen d. 18. juni 2021.

Juryen i fotokonkurrencen

Ritt Bjerregaard

Tidligere Overborgmester i København, valgt for Socialdemokratiet. Ritt har været medlem af Folketinget og været undervisningsminister, socialminister, fødevareminister samt senere EU-kommissær. Hun forsøgte at skabe flere billige boliger i København i sin tid som Overborgmester.

Natasha Al-Hariri

Direktør for Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK), jurist og en markant skikkelse i flygtninge- og minoritetsdebatten. Natasha har palæstinensisk baggrund og et livslangt erfaringskatalog med alt, der hører til at vokse op som flygtning i Danmark. Hun er feminist og en stærk stemme i den danske ligestillingsdebat.

Maja Dyrehauge

Direktør for Copenhagen Photo Festival. Som direktør for Copenhagen Photo Festival er Maja med til at sætte fokus på international kunst- og dokumentarfotografi. For Maja er fotografiet vigtigt, fordi det er blevet et hverdagssprog, som alle forholder sig til og bruger.

Niels Bjørn

Urbanist med en ph. d. i urban kompleksitet og rådgiver for kommuner, boligorganisationer m.fl. Niels Bjørn har udgivet fotobogen ”Livet i Kinas kæmpebyer” og lavet foto- og filmudstillingen af samme navn i DAC. Niels Bjørn har en baggrund som filmproducer og er aktuel med podcastserien ”Balladen om blokken” om socialt udsatte områder.

Dennis Skyum

Gade- og arkitekturfotograf, som i mere end 10 år har fotograferet alverdens motiver på de danske gader og stræder. Tidligere vinder af Fang din by-konkurrencen.

Tanya Lindkvist

Tanya Lindkvist er programchef i DAC og ansvarlig for et samlet program med hovedvægt på udstillinger, tours, events, arrangementer, learning, workshops samt generelt oplevelsesdesign for kulturpublikummet.

Konkurrencebetingelser

Betingelser for deltagelse i Fang din by 2021 fotokonkurrence og efterfølgende udstilling.

Når du uploader et billede til Dansk Arkitektur Centers fotokonkurrence “Fang din by – en by for alle” accepterer du samtidig følgende betingelser og rettigheder. Dansk Arkitektur Center refereres herfra som DAC.

 1. KONKURRENCETYPER: DAC afvikler parallelt to konkurrencer i Fang din by-projektet.
  Skolekonkurrencen henvender sig til elever i udskolingen og ungdomsuddannelser. Her går præmieringen til elevens skoleklasse. Deltagelse foregår ved at underviseren indsender billederne på sine elevers vegne til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger og med ”Fang din by 2021 – skolekonkurrence” i emnefeltet. Den pågældende skole holdes ansvarlig for, at den individuelle elev har ophavsret til materialet.
  b. Den almene konkurrence er åben for alle deltagere over 18 år, og præmieringen går til den enkelte deltager. Deltagelse foregår ved at tagge sit billede på Instagram med #DACfangdinby2021 eller ved at indsende sit billede til fangdinby@dac.dk inkl. kontaktoplysninger med ”Fang din by 2021 – hovedkonkurrence” i emnefeltet. Derudover er deltagerbetingelserne ens jf. nedenstående.
 2. BILLEDOPLØSNING: Uanset om man deltager via e-mail eller Instagram skal Dansk Arkitektur Center kunne få adgang til en fotofil i høj opløsning (filstørrelse 2MB-10MB). Det indsendte billede skal være i .jpg-filformat, hvilket er standarden for de fleste kameraer og mobiler.
 3. LOKATION FOR MOTIV: Vi opfordrer fotointeresserede over hele landet til at deltage – det er til gengæld et krav, at billedet er taget i Danmark, for at kunne afspejle byrummet og udviklingen i danske byer.
 4. RESTRIKTIONER ANG. MOTIV: Det er forbudt at uploade fotografier af mennesker, der ikke har givet samtykke til at billedet må offentliggøres. Det samme gælder for billeder af mennesker i private, prekære eller skamfulde situationer, uanset om de er fotograferet på offentligt område. Du er personligt ansvarlig for, at eventuelle personer i motivet har givet tilladelse til at du må benytte et billede af dem, og et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.
 5. ANTAL BILLEDER: Du er velkommen til at indsende eller tagge flere billeder i hovedkonkurrencen. Hver deltager kan dog kun vinde præmier med et enkelt billede i konkurrencen. For skolekonkurrencen gælder at den enkelte elev kun kan deltage med et foto.
 6. BRUGSRET: Når du indsender et billede til Dansk Arkitektur Center, accepterer du samtidig, at billedet må benyttes af Dansk Arkitektur Center til promovering af fotokonkurrencen, promovering af og i den efterfølgende udstilling og i fremtidige Fang din by-udgaver inkl. skolemateriale, som DAC udarbejder til gratis brug for skolerne. DACs promovering indbefatter, men er ikke begrænset til: nyhedsbreve, offentliggørelse på internettet og sociale medier, beskrivelser af DACs projekter samt optagelse i publikationer herunder gennem tredjeparts pressereportager. Hvis DAC ønsker at benytte dit billede i en anden kommerciel sammenhæng, vil vi kontakte dig forudgående for at få din accept. Du har til enhver tid ophavsretten til dine billeder, og du vil altid blive krediteret ved brugen af dine billeder.
 7. OPHAVSRET: Det er forbudt at uploade/tagge fotos, som ikke er taget af dig selv. Du skal kunne bekræfte, at du er ophavsmand/kvinde til de fotografier du indsender og har ubegrænset ret til brug af billederne og dermed også retten til at offentliggøre billederne. Du skal også garantere, at alle billederne er fri af tredjemands rettigheder, og at alle identificerbare personer på billederne er indforståede med brug af  billederne i henhold til DACs retningslinjer. Et evt. erstatningskrav mod DAC vil blive videresendt til dig eller i forbindelse med skolekonkurrencen til den pågældende skole.
 8. UDMELDELSE FRA KONKURRENCEN: Du kan i konkurrenceperioden trække din deltagelse tilbage. På Instagram trækkes din deltagelse tilbage ved at fjerne hashtagget #DACfangdinby2021 og i skolekonkurrencen gøres det ved at sende en mail til fangdinby@dac.dk. Efter konkurrencens afslutning tilfalder brugsretten til billedet til DAC jf. ovenstående afsnit.
 9. FRASORTERING: Vi forbeholder os ret til at frasortere stødende eller på anden vis upassende billeder. Billeder med vandmærke eller tekst som f.eks. dato på billedet frasorteres af hensyn til udstillingen. Dansk Arkitektur Center kan slette indsendte billeder til enhver tid, hvis de ikke overholder ovenstående vilkår.
 10. BEHANDLING AF PERSONLIGE OPLYSNINGER: Dit navn og personlige oplysninger vil kun blive brugt i forbindelse med konkurrencen og udstillingen. Dit navn kan blive nævnt i forbindelse med kreditering af billederne. Vinderne kontaktes direkte og offentliggøres via Dansk Arkitektur Centers kanaler.

Efter konkurrencens afslutning vil vi sende dig en mail hvor du kan tilmelde dig at blive orienteret om næste års konkurrence, hvis du ønsker det. Hvis du ikke ønsker efterfølgende information, vil dine oplysninger blive slettet ved udgangen af udstillingen i efteråret 2021.

Dine oplysninger vil ikke blive benyttet til promovering af andre aktiviteter i Dansk Arkitektur Center eller i kommerciel sammenhæng. De indsendte personlige oplysninger behandles fortroligt og udleveres ikke til tredjepart. Læs vores generelle retningslinjer ang. Persondatapolitik.

Dette dokument er under løbende udvikling og vil blive ændret uden forudgående anmeldelse.

Ved at tilføje dit billede accepterer du betingelserne i denne aftale. Hvis du ikke er enig i vilkårene, skal du ikke tilføje dine billeder. Hvis du er i tvivl om, hvad vilkårene betyder for dig, så kontakt projektteamet på fangdinby@dac.dk