The banality of good

Foto af: Boligøkonomisk Videncenter og Designl

Udstillingsperiode

7. februar - 25. maj 2014

Kurateret af

‘The Banality of Good’: Six Decades of New Towns, Architects, Money and Politics var kurateret af Crimson Architectural Historians i samarbejde med Internationale New Towns Institute (INTI).

Støttet af

Udstillingen i DAC var støttet af Realdania

Udstillingen ‘The Banality of Good’ tog afsæt i bæredygtighedsbegrebet ud fra en social vinkel i forhold til byplanlægning.

Udgangspunktet for udstillingen var såkaldte New Towns, idealbyer, fra syv forskellige byer spredt ud over hele verden, bl.a. Albertslund i Danmark. Idealet bag New Towns var at skabe social lighed, lige rettigheder og muligheder for den almene arbejderbefolkning, og de blev opført i hele verden efter 2. verdenskrig.

Udstillingen viste at mange historiske New Towns i dag oplever store sociale problemer, er blevet til ghettoer og ressourcerne flytter væk.

Fortællingerne om de syv New Towns var fremstillet billedligt på triptokoner af træ, som man kender dem fra gamle altertavler og inspireret af den venezianske malerkunst.

Det var en reminder om, at bæredygtighed ikke kun handler om at reducere vores miljøpåvirkning, men også om at skabe mere retfærdige og inkluderende samfund. Det er vigtigt at skabe byområder, der er inkluderende og giver lige muligheder for alle samfundslag.