Wasteland

Udstillingsperiode

26. januar - 17. april 2017

Emne

Udstilling

Kurateret af

‘Wasteland’ var kurateret af Lendager Group og udviklet i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

Støttet af

Udstillingen var støttet er Realdania, Statens Kunstfond og Dreyers Fond.

Gulve af bildæk, lofter af plastikflasker og vægge af skrottet træ. Udstillingen ‘Wasteland’ udfordrede vores forhold til affald og inviterede os inden for i en nær fremtid, hvor affald vil få altafgørende betydning for måden, vi bor, lever, arbejder og forbruger på.

Alene i Danmark produceres der 11,7 mio. tons affald om året. I udstillingen ‘Wasteland – fra affald til arkitektur’ så den bæredygtige byggekoncern Lendager Group nærmere på, hvordan affaldet kan blive til ny arkitektur – til nye ressourcer. Vi kender efterhånden til vigtigheden af genbrug, men det som virkelig kommer til at rykke grænserne er begrebet “upcycling”.

I upcycling-processen bliver materialet ikke bare genbrugt, men genanvendt til et nyt, forbedret materiale.

I udstillingen demonstrerede Lendager Group fx en af verdens første bygninger, bygget af upcycle genbrugsbeton. Der er flere danske pionerprojekter som er gode eksempler på, hvordan den positive udvikling imod et øget fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi i samfundet, kan blive til konkrete projekter med betydelige miljømæssige og økonomiske gevinster for samfundet. Udstillingen blev vist på Dansk Arkitektur Center i 2017.