Our Urban Living Room

Udstillingsperiode

14. oktober 2016 - 12. januar 2017

Kurateret af

Our Urban Living Room blev udviklet af arkitektvirksomheden Cobe i samarbejde med Dansk Arkitektur Center.

Støttet af

Udstillingen var støttet af Realdania og Knud Højgaards Fond. Udstillingens hovedelementer var sponsoreret af Metsä Wood, MARKANT, Skandinaviska Glassystem, CSK Stålindustri og CN3.

Under udstillingen kunne du opleve et helt unik koncept, hvor publikum foruden at besøge udstillingen hos Dansk Arkitektur Center (DAC) også kunne tage på besøg hos Cobe arkitekter og komme helt tæt på nogle af de bygninger Cobe har opført i gåafstand fra DAC.

På blot ti år har Cobe formået at etablere sig som en toneangivende tegnestue i København med stor forståelse for arkitekturens funktion som social motor, og med denne filosofi har de fået et bredt folkeligt gennembrud, med projekter som fx den nye Nørreport Station, Israels Plads og udviklingen af Nordhavnen. Udstillingen dykkede ned i nogle af de mange projekter og bygninger i København, og belyste hvad Cobe og de mennesker, der dagligt færdes i og omkring deres kendte bygninger og byrum, har lært af de mange inspirerende projekter.

Markante projekter og bygninger i København

Denne udstilling præsenterede en række af Cobes københavnske projekter og bygninger i København, der alle er med til at fortælle en historie om hvordan den danske arkitekturtradition i disse år videreudvikles, og skaber byer, byrum og nye bygninger, der højner vores livskvalitet på fremmeste vis. Det blev fortalt via projekter som foruden Nørreport Station, Israels Plads og det nye Nordhavn, også inkluderede Røde Kors Frivillighus, Børnehaven Forfatterhuset, Tingbjerg Kulturhus, Biblioteket på Rentemestervej, Børnebyen på Prinsessegade, Krøyers Plads, transformationen af den gamle DLG-silo i Nordhavnen, Danmarks nye Rockmuseum m.fl.

Arkitekturen helt tæt på

Med udstillingen blev der skabt en ny type udstillingsoplevelse i København, der byggede bro mellem DAC, Cobe og det som det hele handlede om – de fysiske projekter og dansk arkitektur ude i byen. Cobe holder til på Papirøen – et stenkast fra DAC, hvorfor udstillingen sendte besøgende mellem de to lokationer og videre rundt på Christianshavn for at opleve Cobes forskellige projekter og arkitektur helt tæt på. Herudover var det muligt at deltage i en række spændende arrangementer, events, familieaktiviteter og guidede ture rundt i København.

I forbindelse med udstillingen udgav Cobe deres første bog med samme titel udgivet af Arvinius+Orfeus Publishing.