Amager Bakke

Kultur

Rasmus Hjortshøj COAST
 

BIG har koblet energiproduktion med en kunstig skibakke og vandrestier, der former sig på toppen af det enorme skrå tag i et område af byen, hvor kun få ellers ville kigge hen.

Hvor fremtidsagtigt lyder det med en kunstig skiløjpe og en vandresti på toppen af et forbrændingsanlæg?

På Amager Bakke er dette kun en del af den overhaling, arkitekterne hos BIG giver bygningen på sci-fi værdig maner. Amager Bakke slår progressive visioner fra Amager Ressource Center sammen i et ikonisk multifunktionelt vartegn. Håbet er at tiltrække både lokalbefolkningen og turister.

Det rå industriområde er allerede en destination for entusiaster inden for ekstremsport og folk, der søger spænding. Blandt de bemærkelsesværdige nye fritidsaktiviteter, der bliver placeret oven på bygningen blot et par kilometer fra byens centrum, er Europas højeste klatrevæg, en vandresti og en skibakke, der fungerer året rundt.

Til frokost er der en restaurant øverst, eller man kan tage på en skøn picnic med udsigt. Amager Bakke er nu den største og højeste bygning i hele byen og den vrider sig omkring sig selv med smukke runde kanter og varierende højder.

Selvom den kun for nyligt har erstattet det 45 år gamle tidligere anlæg, er Amager Bakke allerede en af Europas bedst præsterende anlæg hvad angår energieffektivitet, affaldsbehandlingskapacitet og miljømæssige hensyn. Dette er et afgørende skridt i retning af Københavns ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad inden 2025.

Sted

Amager

Arkitekt

BIG - Bjarke Ingels Group

Bygherre

Amager Ressourcecenter

Landskabsarkitekt

SLA

Ingeniør

Rambøll

Samarbejdspartner

Lokale og Anlægsfonden

Opført

2018
 

 

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.