Bymilen

Byrum

Bymilen
Photo: Magnus Klitten

Det sker lige nu

Ny dansk arkitektur

Bag erhvervsbyggeri og hoteller slænger Bymilien sig i flere meters højde over gadeplan. Strækningen er udformet som et svensk bjerglandskab og tilbyder overraskende ro i et af de mest trafikerede områder af byen.

Omgivet af de arketypiske kasser og ensartede grå farver fra de nærliggende kontorblokke og hoteller er Bymilen et fristende syn for ømme, urbane øjne.

Snoede kurver, hvidkalket beton, nordiske fyrretræer og stedsegrønne bregner, mosser og græs er som en befrielse.

Målet med projektet var at forsyne SEB Bank & Pension med en stærk, unik nordisk identitet og samtidig skabe et byrum, der kunne være værdifuldt for både ansatte og offentligheden.

Med sin form som en svensk bjergside er Bymilen det første klimatilpassede byrum i København. Ikke alene afspejler den hvide beton solen, men parken samler også regnvand, der bliver genbrugt til kunstvanding og afkøling på varme sommerdage.

Sted

Indre by

Arkitekt

SLA

Bygherre

SEB Bank & Pension

Ingeniør

Rambøll

Opført

2011

Det sker lige nu

Ny dansk arkitektur

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.

Udforsk byen

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app kan du udforske byen på egen hånd.