Ørestad Skole og Bibliotek

Skole

Ørestad Skole og Bibliotek
Photo: Marc Goodwin
 

Der er tænkt alternativt, og resultatet er en folkeskole med udearealer på taget, forskudte terrasser og et topmoderne bibliotek i stuen, der også er åbent for offentligheden.

Som en bjerglandsby i den fremtids-orienterede Ørestad City. Ørestad Skole og Biblioteks hængende haver, karrevinduer og små piazzaer minder om den middelalderlige toscanske landsby Barga. Resultatet er, at denne skole og bibliotek er en atypisk bygning med kroge, gyder og terrasser.

Alligevel er dette “byliv” ikke kun for elever; besøgende kan også “klatre” op ad skolens udendørs “trappe promenade” for at bruge skolens legeplads. Og i stueetagen er det offentlige bibiotek, Ørestad Bibliotek, internt forbundet med skolen og kan bruges af lokale beboere og det nærliggende Ørestad Gymnasium.

Skolens lille grundareal fik arkitekterne til at sprede de udendørs arealer over mange små terrasser. Det skaber varierede rum og gange til at favne skolens fokus på kreative fag og innovative undervisningsmetoder.

Bæredygtighed er centralt for både skolens uddannelsesmæssige tilgang og for dens arkitektur. Den CO2-neutrale bygning er i overensstemmelse med “Dansk lavenergi klasse 1 standard” og har sin egen urtehave, affaldssortering, vindmølle og soltag.

I 2016 begyndte arbejdet på en søsterskole i Arenakvarteret i Ørestad Syd, der er forbundet med Ørestad City af en fodgængerbro. Den vil fokusere på sport, sundhed og bevægelse, så når eleverne bliver ældre kan de få adgang til begge skolers akademiske og sociale rum.

Sted

Ørestad

Arkitekt

KHR Arkitekter

Bygherre

Københavns Kommune

Opført

2012