Fem anbefalinger til byggebranchen

800
Photo: Dansk Arkitektur Center

Den 8. december 2016 var Dansk Arkitektur Center vært for et udviklingsværksted for en gruppe interessenter fra byggebranchen. Temaet var nye teknologier i byggeriet og hvordan de spiller sammen med de eksisterende rammebetingelser, som er fastlagt i bl.a. Bygningsreglement, Udbudsloven, AB-system m.v.

Formålet med arrangementet var at afdække forhold, der har betydning for, hvor effektivt branchen kan omsætte teknologiske nybrud til større kvalitet, produktivitet og kreativitet. Arrangementet havde 19 deltagere og byggede desuden på en forudgående runde interviews med 29 beslutningstagere og thought leaders i den danske byggebranche

Resultatet af interviews og udviklingsværksted er samlet i to opsamlinger:

Opsamling 1, der fokuserer på anbefalinger til ændringer i rammebetingelserne for byggeriet og er tænkt som inspiration for revision af AB-systemet, BR m.v. Anbefalingerne er ekstraktet af pointer fra diskussionerne blandt branchens interessenter på udviklingsværkstedet og fra interviews. De er således bygget på et bredt fundament af viden, der er belyst fra en række forskellige perspektiver. Det skal dog understreges, at opsamlingen er lavet af Dansk Arkitektur Center, og de enkelte deltagere i værksted og interviews er dermed ikke ansvarlige for formuleringer eller anbefalinger.

Hent de 5 Anbefalinger (PDF)

Opsamling 2 fokuserer på de områder, hvor Dansk Arkitektur Center ser behov for, at den danske byggebranche sammen investerer i at blive bedre forberedt på en teknologisk udvikling, hvor det i stigende grad er andre brancher og udenlandske spillere, der sætter dagsordenen. Projektideerne skal derfor også ses som en invitation til både deltagere i dette forløb og bredere i branchen til at være med til at løfte viden og kapacitet i det danske byggeri.

Hent de 5 Projektider (PDF)

Udviklingsværkstedet d. 8. december var det fjerde arrangement om nye teknologier i byggeriet, som Dansk Arkitektur Center afholdt i efteråret 2016.

Fem anbefalinger til byggebranchen
Photo: Dansk Arkitektur Center

Udforsk byen med vores app

Hvor godt kender du egentlig København? De skjulte fortællinger og sjove detaljer? Med vores gratis app har du altid en god guide ved hånden.