Dansk arkitekturhistorie får nyt liv

Turisterne har savnet den. Danskerne har spurgt efter den. Og skoleklasserne har manglet den. Fortællingen om de store arkitekter som Arne Jacobsen og historien om, hvordan den danske velfærdsstat blev til. Alt det, der er særligt ved den danske måde at bygge og bo på. Nu er den endelig landet i DAC. Bedre sent end aldrig. Dansk Arkitektur Center har på utallige opfordringer skabt en permanent og samtidig dynamisk udstilling om dansk arkitektur og design i samarbejde med Dreyers Fond.

Made in Denmark er en udstillingsserie med en række scenografier af lyd, film og møbler, som du møder på din vej rundt i Dansk Arkitektur Center. Her kan man gå på opdagelse i dansk arkitektur- og designhistorie og blive klogere på, hvorfor dansk arkitektur og design har opnået international stjernestatus, hvordan den danske model hænger sammen, og hvilket stof de store arkitekter fra forrige århundrede er gjort af.

Udstillingen levendegør de bedste eksempler på dansk arkitektur gennem tiden og formidler bredt, hvordan dansk arkitektur er skabt i udvekslingen mellem et stærkt arkitektursamfund og velfærdsstatens tilblivelse.

”Med vores nye, permanente udstilling Made in Denmark ønsker vi at give gæsterne et indblik i, hvordan vitale samfundsgoder, rundet af idealer der ligger dybt i den danske kultur, giver form til vores boliger og det samfund, vi lever i” siger Tanya Lindkvist, programchef kultur, Dansk Arkitektur Center.

Og netop samfundets samspil med arkitekturen er en hjertesag for Dreyers Fond:

”Made in Denmark matcher på fineste vis vores mission i Dreyers Fond om at støtte arkitektstandens udvikling og samspil med samfundet. Udstillingen styrker både vores selvforståelse som danskere og brander dansk arkitektur og design internationalt,” siger Bo Rygaard, direktør for Dreyers Fond.

Foto: Rasmus Hjortshøj

Se film i ’Poeten’ 

Udstillingen består af fire stationer, hvor der findes svar på, hvad det er, der gør dansk arkitektur og design interessant og internationalt anerkendt, og om det kan lade sig gøre at indfange dansk designs dna. Ved hver station, kan du opleve forskellige vinkler på dansk arkitektur før og nu, og det hele kan opleves tilbagelænet i og omgivet af dansk møbeldesign som for eksempel Finn Juhls ’Poeten’ sofa.
Udstillingsserien videreudvikles løbende med nye stationer inspireret af den feedback, vi får fra vores gæster.

Ved de fire stationer er der sat fokus på følgende temaer:

Den danske model: Hør historien om den danske model; om velfærdsstatens tilblivelse frem til i dag, og hvordan idéen om fællesskabet har banet vejen for en stærk arkitekturtradition.
Find stationen i Udstillingsforum 

Mesterværker i byen & localhoods: Denne station viser dig arkitektoniske mesterværker i den danske hovedstad og fortæller, hvordan hvert kvarter i byen har sit eget liv.
Find stationen ved toppen af Trappegalleriet

Sådan lever danskerne: På denne station inviterer filmen Danskernes Bolig dig hjem til vidt forskellige danskere i vidt forskellige boligtyper: lejligheden, villaen, bondegården, murermestervillaen og sommerhuset. Se hvordan danskernes adfærd og kultur former omgivelserne, og hvordan omgivelserne former tilværelsen.
Find stationen foran Hovedtrappen. Gratis adgang

Mød arkitekterne: Kom tæt på de arkitekter, som giver form til den danske arkitekturtradition – fra de store mestre til de yngste stjerneskud. Hør deres personlige historie bag de verdenskendte bygninger, og hvad der driver dem i deres daglige arbejde.
Find stationen i Udstillingsforum

Mød Made in Denmark i Dansk Arkitektur Center alle ugens dage fra 10-18, torsdag 10-21. Læs mere om udstillinger, guidede ture, events og arrangementer på dac.dk.

Udstillingen er støttet af Dreyers Fond.

Foto: Rasmus Hjortshøj

Billeder og links

Læs mere om Made in Denmark
Download billeder fra Made in Denmark
Læs mere om vores store åbningsudstilling Welcome Home

Pressekontakt

Hvis du ønsker yderligere information om Made in Denmark og DAC, er du velkommen til at kontakte presseansvarlig i DAC Rikke Brams +45 3047 3019 rbr@dac.dk