Eurpan 12: vesterbro og vestbyen skal shines op af unge arkitekter

København og Aalborg er med i dette års Europan konkurrence, hvor unge europæiske arkitekter under 40 år skal give deres bud på, hvordan områderne kan klimatilpasses med respekt for det oprindelige miljø. Udfordringen ligger i at skabe en tilpasningsdygtig by, der f.eks. kan klare et større regnskyl.

Et område nær Dybbølsbro på Vesterbro i København samt hele bydelen Vestbyen i Aalborg er med i arkitektkonkurrencen EUROPAN 12.

Stort set alle større byggerier i dag skal kunne kalde sig selv for bæredygtige. Men hvad med alle de eksisterende bygninger? Hvordan omdanner man et nedslidt kvarter til et moderne og bæredygtigt et af slagsen? Temaet for arkitektkonkurrencen EUROPAN 12 er i år “Den tilpasningsdygtige by” – det handler netop om hvordan vi omskaber vores byer, så de kan klare fremtidens udfordringer. På tværs af Europas landegrænser står man med mange af de samme udfordringer og spørgsmål. Dem skal unge arkitekter, planlæggere og ingeniører mfl. tumle rundt med de næste par måneder. Startskuddet lyder d. 18/3/2013, hvor de får information om de mange europæiske konkurrencegrunde herunder de danske i Aalborg og Københavns kommune.

Pressemeddelelse