Mennesker foran BLOX

Foto: Mikkel Eye

Copenhagen in Common

Udstilling

5. maj – 22. oktober 2023

I Danmark har vi en stærk tradition for at tænke i fællesskaber og borgerinddragelse i arkitekturen.

Aktive, velformede byrum bliver udendørs dagligstuer og fungerer ofte som lim for en bydels sociale sammenhæng. Men hvordan danner arkitekturen rammen om måden, vi er sammen på? Hvordan kan den styrke fællesskabet? Og hvornår gør den det modsatte? Hvem bestemmer egentlig, hvordan arkitekturen skal se ud? Og hvordan tager man hensyn til byens svageste og udsatte, når byen vokser og indtager mere og mere plads?

Det handler om København og det handler om fællesskaber: Dem vi er en del af, dem vi selv skaber i byen, og dem vi føler, vi har mistet. De store og de små. Fra pladser og byrum, der bringer landsbyens nærhed ind i storbyen til kollegieværelser skabt af containere men med store fællesarealer og højt til loftet.

Vi zoomer ind på København, og ser nærmere på nogle af de steder, hvor fællesskabet har særlig gode betingelser. Vi spørger københavnerne, tilflytterne, pendlerne og turisterne: Hvor er København bedst? Hvor føler de sig hjemme i byen? Hvilke byrum virker modsat? Og vi hører arkitekterne bag projekterne: Hvad er lykkedes? Hvad er de særlig glade for? Og hvad kunne være bedre?

Kom med og gå på opdagelse i København og udforsk, hvad byen betyder for dig, mig og os.

En del af noget større

Udstillingen er en del af det store program for København som arkitekturhovedstad i 2023, hvor DAC byder på en række oplevelser.

Læs meget mere om arkitekturåret hos Københavns Kommune.

Udstillingen er støttet af Foreningen Realdania.

×