Reprogramming the city

Foto af: Kristian Ridder-Nielsen

Udstillingsperiode

1. oktober 2014 - 4. januar 2015

Emne

Culture

Støttet af

Udstillingen var støttet af Realdania, MetroselskabetAFA JCDecaux og Juliana var samarbejdspartnere i udstillingen.

I Dansk Arkitektur Centers store efterårsudstilling ‘Reprogramming the City – nye muligheder for byens rum’ kunne man opleve en række projekter fra hele verden, der gentænkte byens rum på kreativ vis.

Hustage kan blive til urbane haver med grøntsager, bier og høns. Det mørke område under en bro kan blive til en udendørs biograf. Byen omkring os rummer potentialet til at kunne meget mere og bruges på nye måder.

Der er et enormt arsenal af uudnyttede ressourcer i de rum og ting, der knytter sig til byens eksisterende funktioner. De er skabt med én funktion for øje, men hvad kan de ellers gøre eller bruges til? Kan vi bruge det vi allerede har på nye måder? I stedet for at se byen som et slutprodukt af en kreativ proces kan det blive begyndelsen på en ny.

I udstillingen kunne der bl.a. opleves eksempler i 1:1 på projekter, der gentænker byen – få f.eks. et skud ny energi ved busstoppestedet, der har lysterapi i stedet for reklamer eller kom og drik et glas vand fra et billboard, der omdanner luftfugtighed til drikkevand. De nævnte projekter var fra Umeå og Lima, men der var også en del danske projekter der blev repræsenteret i udstillingen – f.eks. var ‘Byens Hegn’ fra metrobyggeriet rykket ind på Dansk Arkitektur Center! Hegnet var nemlig et godt eksempel på, hvordan man kan gentænke byggepladser, så de får en ny og mere positiv funktion i byen, når de som her bliver til udstillingspladser for kunstprojekter m.m.

‘Reprogramming The City’ har tidligere været vist i en mindre version i Boston Society of Architects BSA Space Gallery. Udstillingen er kurateret af urbanist og forfatter Scott Burnham.