Stenens hjerte

Udstillingsperiode

26. juni - 21. september 2014

Kurateret af

Stenens hjerte var udviklet af Tor Nørretranders

Støttet af

Stenens hjerte var støttet af Realdania, Nordea-fonden, Dreyers Fond og Petersen Tegl.

“Stenens hjerte – Close up III”: Lundgaard & Tranberg var Dansk Arkitektur Centers store sommerudstilling skabt af forfatter Tor Nørretranders.

Arkitektur handler ikke først og fremmest om smukke bygningsværker og iøjnefaldende konstruktioner. Arkitektur handler om at skabe rammer for menneskers liv og oplevelser – rammer for den strøm af lys, energi, stof og mennesker, som er livets puls.

Det er grundpåstanden for forfatter Tor Nørretranders, der har tilrettelagt “Stenens hjerte”- Dansk Arkitektur Centers store sommerudstilling om den internationalt fremtrædende danske arkitektvirksomhed Lundgaard & Tranberg.

“Stenens hjerte” var ikke en klassisk arkitekturudstilling med skulpturelle modeller af arkitektens værker. Det var et mangfoldigt udtryk bestående af murværk, billeder, tekster, rindende vand, spejle, optiske effekter, computermodeller og digte, som aktiverede gæstens følesans, rumoplevelse, dybdesyn, tidsoplevelse og naturvidenskabelige nysgerrighed.

Udstillingen handlede om Lundgaard & Tranbergs værker, men den undersøgte samtidig hjertet i arkitekternes bestræbelse på at skabe rammer for livets gang.

Udstillingens mest fundamentale greb var dog at den slet ikke befandt sig i udstillingslokalet. Oplevelsen i Dansk Arkitektur Centers lokaler var ment som en øjenåbner, en introduktion til en tur ud i byen, hvor man kan kigge på bygningerne i det perspektiv, udstillingen gav.

Udstillingen er en tredje del af Dansk Arkitektur Centers Udstillingsrække “Close up”.